Proiect de lege: 15.000 de lei de la stat pentru prima casatorie si pentru cel de-al treilea copil

Deputatul Iacob Puscas a depus la Senat un proiect de lege in procedura de urgenta prin care tinerii pana in 35 de ani primesc 15.000 de lei cand se casatoresc, suma care se acorda şi la nasterea celui de-al treilea copil.

A.C., sâmbătă 08 iulie 2017 , 15:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul prevede ca familiile care au doi copii sa primeasca o prima de 15.000 de lei la nasterea celui de-al treilea copil „pentru recunoaSterea contributiei aduse natiunii". Totodata, aceste familii ar urma sa primeasca si o alocatie suplimentara in valoare de 50% din salariul minim brut.

Totodata, initiativa legislativa prevede ca parintii cu cel putin trei copii minori nu platesc impozit pe venit din salarii şi platesc doar 50% din impozitul pe alte activitati producatoare de venit, iar mamele cu cel putin trei copiii beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani, noteaza Mediafax.

O alta prevedere a proiectului este ca tinerii pana in 35 de ani sa primeasca o "prima pentru recunoaşterea contributiei aduse societatii prin casatorie" de 15.000 de lei. Daca divorteaza in primii cinci ani de casatorie acestia vor fi obligati sa inapoieze banii statului in trei luni de la divort. De asemenea, tinerii casatoriti sunt scutiti de impozitul pe venituri din salarii

Cititi mai mult AICI.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si