Protest de ultima oră în București. Lumea se revoltă față de vaccinarea obligatorie

Sute de persoane s-au adunat, duminică după-amiază, în Parcul Izvor din Bucureşti, pentru a participa la un protest faţă de ideea vaccinării obligatorii, dar şi faţă de eventuala implementare a aşa-numitului paşaport de vaccinare. Unii dintre participanţi poartă mască de protecţie sanitară, însă mulţi dintre ei nu respectă această măsură şi nici pe cea privind distanţarea fizică.

Author: Georgiana Balaban duminică 07 martie 2021 , 17:31

protest 7 martie 2021 împotriva vaccinării
Protest împotriva vaccinării obligatorie.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Participanţii la protest s-au adunat începând cu ora 15.00 în Parcul Izvor, din faţa Palatului Parlamentului din Bucureşti. Aceştia s-au organizat pe reţelele sociale şi susţin libertatea persoanelor de a alege dacă se vaccinează sau nu.

Ei resping, de asemenea, ideea eliberării unui aşa-numit paşaport pentru cei vaccinaţi împotriva bolii provocate de noul coronavirus.

Citeste si: Protest al ceferiştilor în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de măsurile bugetare

"Mitingul nu este unul politic, deşi cunoaştem persoane care se suie deja cu picioarele pe această temă făcând presiuni asupra organizatorilor. De trei ani organizam apolitic aceste mitinguri”, se arată în anunţul postat pe reţele sociale.

Protest împotriva vaccinării COVID-19

protest 7 martie 2021 împotriva vaccinării
Oamenii se revoltă împotriva statului.[Sursa foto: google]


Organizatorii mai susţin că "tema" protestului, aceea privind vaccinarea obligatorie, este una "care ne priveşte pe toţi indiferent de preferinţe politice".
Ei consideră că paşaportul de vaccinare este "discriminatoriu şi încalcă bazele fundamentale ale Uniunii Europene, privind libera circulaţie a cetăţenilor".

Citeste si: Ce face Marius Elisei, la o lună după ce s-a despărțit de Oana Roman: „Sunt gata să fiu fericit”. Bărbatul a apărut pe Internet cu zâmbetul până la urechi- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Protestele minerilor nu se mai termină. Sute de bărbați au ieșit în stradă

Participanţii au adus cu ei steaguri tricolore, precum şi pancarte pe care scrie "Libertatea şi dreptul de a decide sunt sacre". Unii dintre protestatari poartă masca de protecţie, în timp ce alţii nu, iar măsura privind distanţarea fizică este ignorată.

Ei reclamă faptul că proiectul legii vaccinării ar da dreptul autorităţilor să vaccineze în mod obligatoriu populaţia în condiţii epidemiologice speciale.

Citeste si: Protest al studenţilor în Capitală ”pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR”

"Dacă o astfel de lege trece (privind vaccinarea obligatorie- n.r.) din acel moment nu vom mai putea dispune de propria noastră persoană şi acest lucru se va extinde la absolut orice domeniul al vieţii. De aceea în egală măsură ne adresăm atât celor care aleg să se vaccineze, cât şi celor care aleg să nu se vaccineze: nu există două tabere societatea românească”, a afirmat una dintre participante în discursul său, ea arătând că proiectul legii vaccinării încalcă "cel puţin 10 articole din legea fundamentală".

La un moment dat, organizatorii au anunţat la microfon că, în timpul protestului, un copil în vârstă de 14 ani, cu handicap şi care nu vorbeşte, s-a pierdut, persoanele care îl găsesc fiind rugate să îl ducă la scenă.
Oamenii au mai scandat "Nu corporaţia face legislaţia" şi "Nu ne obligaţi, altfel plecaţi".

Citeste si: O tara din Europa prelungeste restrictiile impuse in pandemie pana pe 2 martie! Ce se va intampla cu scolile!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si