Protest al studenţilor în Capitală ”pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR”

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi anunță că protestează, sâmbătă, în Bucureşti, faţă de decizia Guvernului de a limita călătoriile studenţilor cu trenul.

Author: Mircea Pop sâmbătă 20 februarie 2021 , 09:52

Protest al studenţilor în Capitală ”pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR”
Protest al studenţilor în Capitală ”pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi anunță că protestează, sâmbătă, în Bucureşti, ”pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR”.

Ei vor merge la sediile PNL, USR Plus şi Guvernul.

Vor picheta sediile PNL, USR Plus şi Guvernul

”Evenimentul intitulat Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului va avea loc sâmbătă, 20 februarie, în Bucureşti. Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în faţa sediului USR de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, participanţii urmând să picheteze şi sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor, pentru ca apoi să plece spre Piaţa Victoriei şi să-şi facă mesajul auzit în faţa Guvernului”, a transmis Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi.

Citeste si: Simulare BAC 2021. Când încep examenele pentru clasa a 11-a şi a 12-a? Calendar

Câți oameni vor participa

La miting sunt aşteptate aproximativ 40 de persoane, iar organizatorii anunţă că vor fi respectate măsurile de distanţare socială şi protecţie. Evenimentul este deschis oricărui participant, indiferent de vârstă sau de ocupaţie.

Citeste si: Protest al ceferiştilor în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de măsurile bugetare

”Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. Aceştia se opun, de asemenea, posibilelor soluţii de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din partea tinerilor în ultimele zile”, au mai transmis studenţii.

Citeste si: Guvernul Cîțu adoptă pachetul de austeritate. Pensiile, înghețate până în anul 2022

Şi alte organizaţii ale studenţilor au protestat faţă de decizia Guvernului e a limita călătoriile studenţilor cu trenul. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si