VIDEO - Tortură psihică în loc de cursuri pentru studenții la suedeză

Acuzații de tortură psihică zguduie Facultatea de Litere din București. O grămadă de studenți o reclamă pe profesoara de suedeză că îi batjocorește la cursuri.

Author: Iulian Ciurea miercuri 17 februarie 2021 , 19:46

facultatea de litere universitatea din bucuresti  cursuri suedeza
Cursuri de suedeză la Facultatea de Litere din cadrul Universității București
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Voi sunteți semianalfabeți. Nu știți nimic!
Doamne ferește, păi noi de aia ieșim la teste că suntem analfabeți funcțional. Per ansamblu în România pentru că nu ne duce

capul. Facem școlile degeaba...”, le spune profesoara studenților.

Profesoara acuzată că predă limba suedeză prin tortură psihică a fost înregistrată- la cursurile online- în timp ce folosea un limbaj nepotrivit și îi jignea pe studenții Facultății de Litere a Universității București. Sătulă să mai îndure chinul- o tânără a răbufnit public.

”La cursuri eram jigniți, tremuram, făcuți balcanici, provinciali! Cursurile noastre erau un calvar”, spune o studentă.

„Deci, îți pun nota 2 și te iau și te mai frec încă o dată bine în toamnă și te duci în semestrul de grație sau ești exmatriculat!”, îi amenința profesoara pe studenți.

Studenții acuză: Tortură psihică în loc de cursuri de limba suedeză

Geanina spune că din pricina profesoarei- mulți tineri ar experimentat stări de frică- anxietate și atacuri de panică și că ajunseseră să le fie teamă să se vadă față-n față cu profesoara chiar și pe holuri.

„Colegele mele tremurau și plângeau la baie în pauze și toată lumea nu mai putea de frică și din nou toată lumea tăcea și nimeni nu voia să ia atitudine. Până când ni s-a luat de stat și de îndurat și de nebăgare în seamă în principal!”, spune studenta.

Ulterior- și alți studenți și-au făcut curaj să vorbească!

„Suntem terorizați... atacuri de panică, insomnii!”, spun studenții.

Tocmai din acest motiv mulți s-au lăsat de facultate. Beatrice a renunțat după an în care- spune ea- s-ar fi îmbolnăvit în urma hărțuirii la care atât ea- cât și colegii ei ar fi fost supuși.

„Aveam colegi care plângeau..mergeau în pauză și plângeau în baie pentru că aveau anxietăți foarte foarte mari... din cauza ei și eu am dezvoltat foarte foarte urâtă de anxietate – nu îmi era recunoscut niciun merit aici!”, spune o studentă.

Ioana Nistor e studentă la aceeași facultate. Nu a făcut cursuri cu profesoara de suedeză- dar spune că aici s-ar petrece destule lucruri nedemne de aceste vremuri!

Conducerea facultății o anchetează pe profesoara de suedeză

Cu toate că profesoara incriminată acum de studenți ar avea de ani de zile un comportament extrem de agresiv- nimeni nu a luat măsuri. Abia acum a fost deschisă o anchetă- iar conducerea facultății ridică din umeri deocamdată.

„Nu pot să confirm, nici să infirm ceea ce spuneți dumneavoastră, ceea ce pot însă să vă spun, pentru că am dat date concrete și clare, este că în ultimul an, odată cu venirea noii conduceri la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, nu a existat o plângere!
Iar în momentul în care doamna decan a aflat despre această situație a pornit tot acest demers intituțional. A discutat cu doamna profesoară pentru a-i cere explicații cu privire la acuzațiile care i se aduc din partea studenților sau ale foștilor studenți!”, spun cei din conducere.

Conducerea facultății promite că în următoarele zile- va da un verdict în acest caz scandalos și va lua măsuri împotriva profesoarei de suedeză dacă vor ajunge la concluzia că acuzațiile sunt fondate!

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si