Protest, de ultima oră, al Partidului AUR: „Nu vă mai bateţi joc de noi! Ne-aţi furat 31 de ani”

Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat sâmbătă un miting de protest în faţa Ministerului Sănătăţii, solicitând demisii în urma incendiului de la Institutul Matei Balş. După un marş prin centrul Capitalei, protestatarii au ajuns la Institutul Matei Balş, unde au păstrat un moment de reculegere, după care au început să scandeze ”Demisia!”.

Author: Georgiana Balaban sâmbătă 30 ianuarie 2021 , 19:33

protest aur la matei balș
Protest al partidului AUR, de ultima oră.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jandarmeria a transmis un mesaj în care a anunţat că manifestanţii trebuie să respecte indcaţiile jandarmilor, să poarte mască şi că nu trebuie să fie mai mulţi de 100.

Protestatarii au ajuns la Institutul Matei Balş, unde au păstrat un moment de reculegere pentru victimele incendiului de vineri, dar şi pentru cele de la Spitalul din Piatra Neamţ şi pentru victimele incediului din clubul Colectiv.

”Vieţile românilor contează şi nu vom mai îndura să murim în spitale, Nu vă mai bateţi joc de noi! Ne-aţi furat 31 de ani”, a afirmat Gerorge Simion, cei prezenţi scandând ”Demisia”.

Citeste si: Ministerul Sanatatii a anuntat care este starea pacientilor afectati de incendiul de la Spitalul Matei Bals

Ce au transmis autoritățile

„Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestei manifestaţii, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la

violenţă şi chiar să semnaleze jandarmilor prezenţa unor astfel de persoane. Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie. Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane. În continuare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării acestui eveniment”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

protest aur la matei balș
Protestatari la Matei Balș.[Sursa foto: google]

”Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, ”Asasinii!” şi ”Demisia”, au transmis protestatarii.

Protestatarii au pornit cu drapele tricolore şi au zis ” Demisia”, ”Asasinii” şi ”Jos Iohannis”.

Citeste si: Raed Arafat, despre "pavilionul morții" de la Matei Balș. "Nu avea autorizație, a primit avertisment de la ISU"

Cel care s-a adresat mulţimii a fost liderul AUR George Simion, care a făcut declaraţii critice la adresa ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Raed Arafat.

Partidul AUR a solicitat vineri demisia de urgenţă a Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul Matei Balş, precum şi a managerului interimar Maria Niţescu, ca responsabilă directă.

Citeste si: ULTIMA ORĂ Crește bilanțul morților în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

”Ne aflăm într-o situaţie cumplită şi fără precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului Matei Balş şi în urma căruia au murit, până la această oră, cinci pacienţi, este încă o dovadă a dezastrului total în care se află sistemul de sănătate şi medical din ţara noastră şi a neglijenţei şi incompetenţei criminale care caracterizează managementul de vârf al acestuia”, afirmau reorezentanţii AUR într-un comunicat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si