VIDEO| Pacienții arși identificați doar după ADN. Specialiștii au găsit și trupul unei măicuțe

Printre pacienţii care au pierit în incendiul de la Matei Balş este şi o măicuţă. Legiştii au identificat-o după crucea mănăstirii, pe care o purta la gât, iar fratele ei a fost chemat azi pentru recoltarea de probe ADN. În timp ce familiile îndoliate se pregătesc să îşi ridice morţii de la Medicină Legală, în spitalele din capitală se duce o luptă grea pentru salvarea celor 53 de pacienţi scoşi din flăcări şi fum. 11 dintre ei sunt intubaţi, la terapie intensivă, iar pe femeia care este în starea cea mai gravă Ministerul Sănătăţii a declarat-o moartă astăzi, din greşeală.

Author: Georgiana Balaban sâmbătă 30 ianuarie 2021 , 19:15

victimele arse la matei balș
Au fost identificate victimele de la Matei Balș.[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fratele măicuţei a fost chemat astăzi la Institutul de Medicină Legală ca să îşi identifice sora. Legistii au ajuns la ea după crucea Mănăstirii Christiana din Pipera pe care femeia o purta la gât şi în momentul în care a murit.

Prea îndurerat şi prea în vârstă ca se mai poată gândi să ceară în instanţă dreptate pentru sora lui, bărbatul a plecat spre casă, să înceapă pregătirile de înmormântare.
Se va întoarce luni, pentru a-i ridica trupul surorii pe care spitalul, care trebuie să o vindece, a condamnat-o la moarte.

Drumul spre IML a fost străbătut azi cu paşi grei si durerosi de membrii mai multor familii, chemati sa ÎŞI identifice mortii! Această femeie a venit tocmai de la Sibiu pentru a-şi recunoaşte soţul care a ars de viu în Spitalul Matei Balş. La trupul carbonizat pe care i l-au arătat legistii, nu a regăsit însă nimic din imaginea bărbatului care i-a fost alături atâţia ani şi pe care îl aştepta sănătos, acasă.

Noi detalii de la sursele din anchetă

Surse din anchetă spun că 3 dintre cele 4 trupuri care au fost carbonizate în incendiul de la Spitalul Matei Balş sunt aproape imposibil de recunoscut din cauza arsurilor. Deşi anchetatorii ştiu identităţile persoanelor decedate, acestea sunt aproape imposibil de atribuit trupurilor. Astfel, s-a recurs la prelevarea de probe ADN de la rude. Poliţiştii criminalişti au fost şi ei prezenţi astăzi la Institutul de Medicină Legală ca să-i asiste pe membrii familiilor la recunoaşterea victimelor.

Citeste si: Ministerul Sanatatii a anuntat care este starea pacientilor afectati de incendiul de la Spitalul Matei Bals

victimele arse la matei balș
A sosit necropsia victimelor de la Balș.[Sursa foto: Google]

Cei 53 de pacienti care au scăpat cu viaţă din saloanele suprinse de flăcări sunt trataţi acum la mai multe spitale din capitală, unde medicii luptă să-i salveze până la capăt.

Citeste si: VIDEO -Rudele pacienților din Matei Balș au trecut prin momente ireale

Pe o femeie de 58 de ani- arsă la Matei Balş şi internată acum la terapie intensivă, la spitalul Universitar, Ministerul Sănătăţii a declarat-o moartă astăzi... din greşeală.
După 23 de minute de la prima informare, mai marii de la Sănătate au revenit cu o rectificare:

RECTIFICAREA DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII:

,,Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiu, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților.”

Reprezentanții Ministerului Sănătății au explicat că, de vină, a fost „graba redactării” și... și-au cerut scuze.

Citeste si: Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si