Provincie din China, în stare de urgență. Coronavirusul, tot mai agresiv înainte de Noul An Chinezesc

Deși China a eradicat masiv pandemia, apărută în ţară la sfârşitul anului 2019, mai multe focare de contaminare au apărut în ultimele zile, ducând la o ripostă fermă a autorităţilor. Temerile sunt cu atât mai mari cu cât se apropie Noul An Chinezesc, în februarie, iar riscurile de contaminări sunt crescute.

Author: Razvan Ilie miercuri 13 ianuarie 2021 , 15:05

Regiunea Heilongjiang, din nord-estul ţării, a intrat sub incidenţa unei "stări de urgenţă" epidemice
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Provincia chineză Heilongjiang intrat miercuri în "stare de urgență". Oficialii chinezi le-au ordonat celor 37,5 milioane de locuitori ai provinciei să-şi sisteze deplasările ca urmare a descoperirii mai multor cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Regiunea Heilongjiang, din nord-estul ţării, a intrat sub incidenţa unei "stări de urgenţă" epidemice, autorităţile ordonând localnicilor să nu părăsească provincia, cu excepţia cazurilor de urgenţă, şi să-şi anuleze orice întâlnire prevăzută. 

Citeste si: Dacă nu te vaccinezi împotriva coronavirus nu vei putea călători cu avionul. Anunțul companiilor aeriene

Provincie din China, în stare de urgență

Unul din oraşele provinciei, Suihua, cu peste 5 milioane de locuitori, a fost deja plasat în carantină luni, după descoperirea a 45 de cazuri asimptomatice. Locuitorii trebuie să rămână acasă, iar transportul public a fost suspendat.

Cauza o constituie descoperirea a 28 de cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, dintre care 12 asimptomatice.

Pe plan naţional, bilanţul cotidian era miercuri de 115 de noi cazuri de contaminare, adică cifra cea mai ridicată din iulie, conform Agerpres.

Citeste si: Anunț neliniștitor de la OMS. "Nu vom ajunge la imunitatea colectivă în 2021"

Alte zone din China în care COVID-19 a revenit în forță

În afară de Heilongjiang, circa 20 de milioane de locuitori din nordul Chinei sunt supuşi în prezent unei forme sau alteia de izolare: interdicţie de a ieşi din comuna sau satul lor, din cartierul lor sau din locuinţa lor.

Provincia Hebei, în care se află Beijingul, a interzis celor 76 milioane de locuitori ai săi să părăsească regiunea în afară de cazurile de urgenţă. Hebei a informat miercuri despre descoperirea a 90 de noi cazuri de contaminări în ultimele 24 de ore, adică aproape totalitatea cazurilor înregistrate pe plan naţional.

Autorităţile au testat deja 11 milioane de locuitori din vasta localitate Shijiazhuang, situată la 300 km sud de Beijing, unde au angajat a doua etapă de testări în acest oraş aflat în centrul recentei explozii epidemice.

Citeste si: Anchetă OMS, în China, cu privire la originea SARS-CoV-2

Pericol major legat de Noul An Chinezesc

Este totuşi puţin probabil ca China să cunoască o "propagare la scară mare" a noului coronavirus, a asigurat miercuri Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez de control şi de prevenire a bolilor.

"Este mai mult de un an de când luptăm împotriva COVID-19, deci avem o mai bună cunoaştere a virusului în prezent", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă.

Chiar dacă China rămâne foarte departe de cifrele înregistrate în restul lumii, recrudescenţa cazurilor de COVID-19 îngrijorează puterea odată cu apropierea Noului An chinezesc, marcat anul acesta la 12 februarie, ocazie cu care sute de milioane de lucrători migranţi se deplasează pentru a se întoarce la familiile lor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si