PSD vrea să scape de Negoiță. Documentul semnat de Marcel Ciolacu

PSD dorește încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiță, după ce acesta a anunțat lansarea unui nou partid.

Author: Alex Dumitrescu vineri 17 iulie 2020 , 19:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Documentul trimis prefectului de Bucureşti şi Prefecturii este semnat de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acesta cere prefectului emiterea ”cu celeritate” a ordinului prin care să se constate ”încetarea mandatului de primar al domnului Negoiţă Robert Sorin, ales la scrutinul din 5 iunie 2016 pe lista Alianţei electorale PSD-UNPR, din partea PSD”.

Ciolacu face referire la înfiinţarea unui nou partid de către Robert Negoiţă şi înscrierea în acest partid, ceea ce duce implicit la pierderea calităţii de membru al PSD şi la pierderea mandatului.

Citeste si: Nelu Tătaru explică de ce a crescut numărul de cazuri: „Este normal să avem”

Acesta invocă prevederi ale Legii 14/2003 a partidelor politice, conform cărora o persoană nu poate face parte în acelaşi timp din mai multe partide, iar înscrierea într-un alt partid constituie ”de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Totodată, se arată că, potrivit OUG 57/2019, mandatul primarului încetează, de drept, la pierderea prin demisie a calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, prefectul fiind cel care trebuie

să emită un ordin prin care se constată încetarea mandatului primarului.

Un nou partid

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, joi, înfiinţarea Partidului Bucureşti 2020, al cărui slogan este ”Politică. Altfel”. Negoiţă afirmă că 99% ar trebuie să fie administraţie şi muncă şi doar 1% politică, nu aşa cum fac marile partide în prezent.

Citeste si: Gabriela Firea: Peste 8.000 de bucureşteni, înscrişi în Programul „Testăm pentru Vacanţă"

„Ne propunem să fim o alternativă pentru Bucureşti”, a afirmat Negoiţă, precizând că nu doreşte guvernarea sau obiective naţionale, ci pur şi simplu un partid care să se ocupe de Bucureşti.

Anterior, Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si