Pulpe de pui la cuptor. Condimentul care le face delicioase. Iată rețeta!

Pulpe de pui la cuptor. O rețetă simplă și savuroasă pentru o masă de weekend de neuitat! Iată rețeta, pas cu pas.

R.B., vineri 14 februarie 2020 , 21:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pulpe de pui la cuptor. Ingrediente:

pulpe de pui superioare - o caserolă
6 cartofi
o roşie
un gogoşar mic (sau ardel gras)
o ceapă
5-6 căţei de usturoi
sare, piper, cimbru după gust
zeamă de lămâie
1-2 linguri de ulei de măsline (sau de floarea soarelui)

Pulpe de pui la cuptor

Citeste si: Tochitură. Rețeta originală din Bucovina

Pulpe de pui la cuptor. Mod de preparare:

Se spală pulpele, se curăţă cartofii, usturoiul şi ceapa. Se taie cartofii cubuleţe. Se spală roşiile şi gogoşarul (ardelul gras) şi se taie cubuleţe şi se pun toate într-un bol împreună cu pulpele.

Pulpe de pui la cuptor

Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Se sărează, piperează şi condimentează cu cimbru, după gust, şi se stoarce şi zema de la o lămâie (se poate pune şi bere peste toate în bol pentru frăgezime).

Pulpe de pui la cuptor

Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute

Se pun la macerat la rece pentru aproximativ 2 ore. Se așează într-o tavă unsă cu 1-2 linguri de ulei şi se dau la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 2 ore (se adaugă şi nişte apă în tavă, înainte de a pune la cuptor, pentru a fierbe un pic înainte să se prăjească).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si