Putin a primit un cadou neobișnuit de la Lukașenko, de ziua lui

Președintele Rusiei Vladimir Putin a primit vineri, 7 octombrie, de ziua sa de naștere, un cadou neobișnuit de la liderul absolut din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Author: Sorin Negru vineri 07 octombrie 2022 , 17:40

cadou vladimir putin

Vladimir Putin, trimis să lucreze pământul în loc să bombardeze țările vecine?

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE -  Pe lângă tractor, Vladimir Putin a mai primit în dar și două piramide din pepeni din partea președintelui Tajikistanului.

Președintele rus Vladimir Putin a primit vineri un cadou neobișnuit de ziua sa, la împlinirea vârstei de 70 de ani: un tractor, scrie The Independent.

În timp ce liderii mai multor națiuni ex-sovietice s-au întâlnit la Palatul Konstantin din Sankt Petersburg, președintele Belarusului Alexandru Lukașenko i-a oferit lui Vladimir Putin actul de proprietate al unui tractor.

Citeste si: Zelenski cere Occidentului "atacuri preventive" împotriva Rusiei

Tractoarele au fost mândria industriei belaruse încă din vremea sovietică, potrivit ABC News.

Lukașenko: Să semănăm cereale, ca să nu moară de foame Europa

Răspunzând unei întrebări clarificatoare despre ce tractor este vorba, președintele Lukașenko a spus: „Cel pe care îl folosesc eu, care este un tractor din BELARUS. Cel mai bun, făcut manual.”

Este vorba de un tractor BELARUS 1523.3, potrivit presei de stat de la Minsk.

„Cu toate atașamentele?”, l-au întrebat jurnaliștii în continuare, potrivit Belta.by. „Sunt un milion de atașamente posibile. Prin urmare, acest lucru este opțional. Dar îi voi oferi un atașament- o semănătoare. Vom semăna cereale, poate altceva. Este multifuncțional. Vom cultiva alimente, astfel încât Duda, Morawiecki [conducerea poloneză], Europa să nu moară de foame și să nu fure pâinea din Ucraina, ci să o aducă în țările sărace”, a răspuns Aleksandr Lukașenko.

Cadoul lui Lukașenko pentru Putin

[Sursa foto: Belta.by]

Ce i-a transmis Lukașenko lui Putin

Aleksand Lukașenko, un lider autocrat care a condus fosta națiune sovietică cu o mână de fier timp de aproape trei decenii în timp ce cultivă imaginea unui om al poporului, a declarat reporterilor că a folosit în grădina sa un model similar cu cel pe care l-a dăruit lui Putin.

Citeste si: Vladimir Putin împlinește astăzi 70 de ani

Nu a fost clar cum a răspuns liderul de la Kremlin la cadoul primit. Lukasenko a ajuns și el la întâlnirea liderilor statelor CIS, organizată de Putin la Sankt Petersburg, conform agenției de presă din Belarus.

"Fiind un adevărat lider al unei mari puteri, luați decizii ferme și dificile pentru a asigura dezvoltarea independentă a Federației Ruse, pentru a proteja tradițiile și valorile poporului rus”, a spus Aleksandr Lukașenko în mesajul adresat liderului de la Moscova.

Citeste si: Vladimir Putin, amenință Europa: ce soluție a găsit Volodimir Zelenski pentru a opri armata rusă

Putin nu a menționat darul în remarcile televizate de la începutul întâlnirii de vineri când a vorbit despre necesitatea de a discuta modalități de soluționare a conflictelor dintre națiunile ex-sovietice.

Citeste si: Vladimir Putin continuă să surprindă: ce a declarat liderul de la Kremlin despre poporul ucrainean

El a subliniat, de asemenea, necesitatea schimbului de informații pentru a combate terorismul, drogurile ilegale și alte infracțiuni.

Liderii Comunității Statelor Independente, o alianță a națiunilor ex-sovietice, au o nouă întâlnire în cursul săptămânii viitoare în capitala Kazahstanului, Astana.

Summit CIS de ziua lui Putin


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si