Avertismentul vine în timp ce luptele aprige continuă în est, unde Rusia încearcă să cucerească teritoriu.

Moscova și-a reorientat trupele spre capturarea regiunii Donbas după ce Ucraina a rezistat încercărilor acestora de a le lua capitala.

Putin intenționează „să atingă obiective dincolo de Donbas” 

Avril Haines, directorul serviciilor de informații naționale, a declarat marți în cadrul unei audieri a comisiei din Senatul SUA, că Vladimir Putin încă intenționează „să atingă obiective dincolo de Donbas”, dar că „se confruntă cu o nepotrivire între ambițiile sale și actualele capacități militare convenționale ale Rusiei”.

Citeste si: Tatăl care s-a aruncat într-un lac de acumulare cu doi copii în brațe, de 4 luni și 5 ani, găsit mort

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Președintele rus ar putea apela la „mijloace mai drastice” pe măsură ce războiul continuă, deși Moscova ar folosi arme nucleare doar dacă Putin ar percepe o „amenințare existențială” la adresa Rusiei.

Directorul Agenției de Informații pentru Apărare, Scott Berrier, a declarat în aceeași audiere că rușii și ucrainenii sunt „într-un impas”.

Victorie și de partea Ucrainei 

În cele mai recente lupte, Ucraina susține că a recucerit patru așezări din regiunea de nord-est Harkiv.

Citeste si: Imagine tulburătoare din Harkov postată de o vicecampioană mondială: ”Nu sunteţi oameni”

Președintele Volodimir Zelenski a spus că succesele ucrainene împing treptat forțele ruse din Harkov, care a fost bombardat de la începutul războiului.

Tot el a declarat că ucrainenii „ nu ar trebui să creeze o atmosferă de presiune morală excesivă, în care victoriile sunt așteptate săptămânal și chiar zilnic ”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si