Un alt caz cu noua tulpină a coronvirusului a fost descoperit în București

Un nou caz de infectare cu tulpina din Marea Britanie a noului coronavirus a fost confirmat, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS), fiind vorba despre o femeie de 51 de ani, din Bucureşti.

Author: Andreea Bolocan miercuri 03 februarie 2021 , 15:47

noua tulpina britanica a coronavirusului in romania COVID-19
Caz nou de infectare cu noua tulpimă COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile că a fost raportat un nou caz de infectare cu SARS-Cov-2,

noua varianta UK- linia genetică B.1.1.7", a transmis, miercuri, Ministerul Sănătății.

Femeie infectată cu noua tulpină a virusului are 51 de ani

Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 ani, din Bucureşti. Acest caz are legătură cu Şcoala 28, Ministerul Sănătății revenind asupra informaţiei iniţiale, conform căreia nu exista legătură. Astfel, la Şcoala 28 din Capitală este deja confirmat un focar de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-COVID AstraZeneca?

Vineri, Ministerul Sănătăţii a confirmat 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind atunci de 15 cazuri.

Anunţul MS a venit după ce reprezentanţii MedLife au afirmat că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea şcolilor: „Riscul nu poate fi eliminat complet”

Luni, au fost anunţate două noi cazuri, la Şcoala 28

Marţi, au fost raportate şase noi cazuri de infectare cu noua tulpină. Este vorba despre trei bărbaţi, din Bihor (35 de ani), Ilfov (63 de ani) şi Bucureşti (39 de ani), şi trei femei din Bucureşti (69 de ani şi, respectiv, 47 de ani) şi Dâmboviţa (54 de ani), pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

”Până astăzi, 3 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 735.484 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 681.271 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.  În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă autorităţile.

Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Bucureşti- 342, urmat de Cluj- 179, Timiş- 172, Iaşi- 171, Suceava- 119, Mureş- 106, Ilfov- 105, Hunedoara- 100. Totodată, până astăzi, 18.600 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si