Putin recunoaște că Rusia suferă. Sancțiunile impuse de țările „prietenoase” au fost drastice

Vladimir Putin s-a abținut până în momentul de față să recunoască faptul că sancțiunile dure impuse de țările pe care el le consideră neprietenoase afectează Rusia.

Author: Laura Macovei miercuri 13 aprilie 2022 , 17:11

Putin recunoaște că Rusia suferă. Sancțiunile impuse de țările „prietenoase” au fost drastice

Putin recunoaște că Rusia suferă. Sancțiunile impuse de țările „prietenoase” au fost drastice

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele rus acuză statele „neprietenoase” că distrug aprovizionarea zonei arctice.

Rusia îşi poate redirecţiona cu uşurinţă exporturile vaste de resurse energetice în altă parte decât în Occident, către ţări care chiar au nevoie de ele în

timp ce creşte consumul intern de petrol, gaze şi cărbune ”, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Occidentul este de vină pentru criza energetică 

Refuzul mai multor ţări occidentale de a coopera în mod normal (cu Rusia), inclusiv în ceea ce priveşte resursele energetice ruse(...), a lovit deja milioane de europeni, a provocat o adevărată criză energetică ”, a declarat el.

Citeste si: Când va începe acordarea voucherelor pentru populație. Declarațiile ministrului Muncii

„Desigur, ne confruntăm şi cu probleme, dar acest lucru deschide noi oportunităţi". Putin a mai spus că "ţările neprietenoase" au distrus lanţurile de aprovizionare în regiunile arctice ale Rusiei şi unele state nu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale, creând probleme pentru Moscova.

Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Australia au impus interdicţii asupra importurilor de petrol ruseşti ca răspuns la ceea ce Moscova numeşte operaţiune militară specială în Ucraina, în timp ce Uniunea Europeană rămâne divizată în această problemă.

Moscova este gata să vândă petrol şi produse petroliere

Moscova este gata să vândă petrol şi produse petroliere către "ţări prietenoase în orice interval de preţ", a declarat și ministrul energiei Nikolai Şulghinov miercuri ziarului Izvestia, în timp ce cumpărătorii tradiţionali evită livrările ruseşti, forţând Moscova să reducă producţia de petrol.

Citeste si: Edu.ro Rezultate simulare Evaluare Națională 2022: Cum afli notele la Română și Matematică?

Rusia afirmă în continuare despre invadarea Ucrainei că scopul său este demilitarizarea şi "denazificarea" vecinului său sudic într-o operaţiune întâmpinată cu rezistenţă puternică din partea forţelor ucrainene şi care a declanşat sancţiuni occidentale extinse.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si