Vaccinarea în farmacii. Când va fi posibilă aceasta

Luni seară, invitat în cadrul unei emisiuni TV, vicepremierul României, Dan Barna, a discutat despre următorul pas al campaniei de vaccinare a populației.

Author: Andreea Bolocan marți 11 mai 2021 , 07:40

Vaccinarea populației în farmacii cand va fi posibila dan barna
Vaccinarea populației în farmacii[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cadrul emisiunii TV, Dan Barna, a declarat că a discutat cu Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru a începe demersurile necesare pentru a începe vaccinarea populației române și în farmacii.

„Chiar astăzi am vorbit cu colega mea Ioana Mihăilă să demareze demersurile pentru a avea o ordonanță și legislație pe ceea ce înseamnă și vaccinarea în farmacii. Ar fi pasul următor, și mai important, pentru că bun, avem vaccinarea prin medicii de familie- e o linie, ne așteptăm să genereze niște rezultate bune.”, a declarat Dan Barna.

Citeste si: Administrarea vaccinul Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, autorizată de către agenţia americană a medicamentului

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

Citeste si: Testarea COVID-19 se poate face și în farmacii. Ce au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății

Când va fi posibilă vaccinarea în farmacii

Dan Barna a precizat că următoarea etapă pregătită de autorități, cea a vaccinării populației în farmacii, va începe cât mai curând, în două sau trei săptămâni.

”În măsura în care vom reuși, și sperăm că într-un termen cât mai scurt, poate în două săptămâni, trei săptămâni, vom reuși să avem vaccinarea și în farmacii”, a precizat Dan Barna în cadrul emisiunii TV.

Dan Barna crede că numărul de persoane vaccinate va crește în momentul în care se va da drumul la această inițiativă de vaccinare a persoanelor în farmacii.

Farmacistele vor administra vaccinul anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

„De fapt, și farmacia e tot un fel de nucleu pentru comunitate. Fiecare farmacie are blocurile din jur sau străzile din jur și oamenii vin, vorbesc cu farmacista, deci în momentul în care ducem vaccinul și acolo, va crește din nou numărul de persoane. E o altă direcție pe care o avem în vedere”, a spus Dan Barna. 

Acesta a mai precizat că nu în toate farmaciile se vor face vaccinuri, dar „sunt multe farmacii care erau pregătite cu vaccinul antigripal”.

Citeste si: Lupta împotriva Sars-Cov-2 continuă. Câte persoane s-au imunizat

Cine va administra vaccinurile în farmacii

Întrebat cine va administra vaccinul în farmacie, Dan Barna a răspuns că unul dintre angajații farmaciei care are pregătire în acest sens.

„Erau prevăzute linii de vaccinare pentru vaccin antigripal. Asta, de ani de zile, adică se putea face vaccin antigripal la farmacie- cumpărai și îți era injectat de unul dintre farmaciști, care avea pregătirea necesară. Aceeași logică este gândită și aici. Sunt farmacii care au fluxuri pregătite pentru vaccinare, adică au personal calificat să facă lucrul acesta”, susține Dan Barna.

Dan Barna a mai fost întrebat în cadrul emisiunii TV dacă în farmacii se vor folosi toate tipurile de vaccin anti-COVID disponibile, iar acesta a răspuns că nu are acum informații în acest sens, dar în orice caz, vor fi folosite vaccinuri care sunt acum în uz în România.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si