Raed Arafat, anunț important după ajutorul primit de România de la OMS

Şeful Departamentului pentru Situaţii Urgenţă, Raed Arafat, a informat, vineri, că 180 dintre cele 200 de concentratoare de oxigen primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor fi distribuite imediat către spitale, iar 20 vor rămâne pentru cereri de urgenţă

Author: Razvan Ilie vineri 05 noiembrie 2021 , 12:44

Raed Arafat, la sosirea unei echipe de medici și experți din Danemarca

[Sursa foto: Facebook / DSU]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România a primit în noaptea de joi spre vineri un număr de 200 de concentratoare de oxigen oferite de OMS, iar cele mai multe dintre acestea vor fi distribuite în regim de urgență

către spitalele din ţară.

Citeste si: Delegație OMS, la sediul CNCAV: Specialiștii au discutat despre accelerarea campaniei de vaccinare, mai ales în mediul rural

Raed Arafat s-a întâlnit joi, la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu delegația OMS care desfășoară o misiune de evaluare a situației sanitare dificile pe care o parcurge România, cauzată de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate pozitiv SARS-CoV-2.

Raed Arafat: Una dintre cele mai importante probleme, cea a concentratoarelor de oxigen 

"În ultima perioadă am primit suport de la prieteni, de la ţări din cadrul Uniunii Europene, din afara UE, pentru lucruri care lipsesc în acest moment.

Una dintre cele mai importante probleme a rămas cea a concentratoarelor de oxigen şi suportul pentru creşterea capacităţii de livrare de oxigen", a declarat vineri Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Citeste si: O nouă echipă din Danemarca va sosi în România pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID-19

Arafat a explicat că este vorba despre concentratoare de opt litri, care, cu siguranţă, vor fi un sprijin "major" pentru spitale şi serviciile de urgenţă.

România a primit ajutor în această perioadă atât din partea UE, cât și unor state din afara UE, cum este Israelul

[Sursa foto: Facebook / DSU]

Spitalele din România, în criză de oxigen

La finalul săptămânii trecute Raed Arafat, a declarat că România se confruntă cu o criză de oxigen, deoarece „sunt doar două firme mari şi una mai mică ce livrează oxigen în ţară”.

România a primit imediat un ajutor de concentratoare de oxigen din Israel. Primul transport de concentratoare de oxigen donate de Israel a ajuns marți la București. Israelul mai urmează să trimită în țara noastră, pe 7 noiembrie, medici și asistenți „pregătiți să meargă oriunde este nevoie”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si