Raed Arafat a transmis de ce nu au fost raportate la timp decesele Sars-Cov-2. Dezvăluiri uluitoare despre valul patru

Raed Arafat a declarat de ce nu au fost expuse la timp decesele cauzate de virusul Sars-Cov-2. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat că aceste situații au avut loc și în alte țări.

Author: Georgiana Balaban vineri 25 iunie 2021 , 18:24

raed-arafat-despre-decesele-sars-cov-2-neraportate
Raed Arafat - noi declarații.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Arafat a transmis de ce nu au fost raportate în timp util decesele COVID-19. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii spune că raportarea deceselor de covid din urmă este o dovadă de transparenţă din partea autorităţilor.

Citeste si: Doi morți după ploile torențiale. Raed Arafat: „Din păcate avem două victime"

„Decesele sunt raportate de spitale. Din ce am inteles, s-a facut o evaluare, s-au gasit cazuri care nu erau raportate şi s-au introdus in raportare in fiecare zi. Asta este explicaţia. Raportarea din fiecare judet o face unitatea sanitara si o coordoneaza DSP-ul. Au mai fost şi alte tari care au corectat din urma si au reevaluat situaţia. E mult mai bine aşa decat sa inchidem ochii.

Faptul ca le-au raportat acum este o dovada de transparenta pentru că se recunoaste ca au fost cazuri care nu au fost raportate.

De ce nu au fost raportate la timp? Nu pot sa va raspund. Probabil ca a fost din cauza lipsei de personal, poate ca s-a intamplat ceva in sistem sau cineva nu a raportat la timp”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Raed Arafat: „Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus”

Valul patru al pandemiei Sars-Cov-2

Oficialul a vorbit și despre un posibil val patru al pandemiei Coronavirus. El a afirmat: „cu cat ne vaccinam mai multi, cu atât reducem acest risc”.

Arafat a adăugat: „Nu ar trebui să ajungem la valul 4 că avem vaccinuri, avem capacitate de vaccinare şi ar trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, reducem acest risc. Dacă rămânem mai puţini vaccinaţi şi dorinţa de vaccinare rămâne una scăzută, posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou există, nimeni nu poate să o nege, mai ales că acest lucru depinde de evoluţia pandemică nu numai în România, (….) pe plan internaţional”.

Raed Arafat a accentuat faptul că în prezent vaccinurile sunt eficiente.

Citeste si: Raed Arafat, veste cumplită despre criza de la ATI din București

raed-arafat-despre-decesele-sars-cov-2-neraportate
Secretarul de stat - Raed Arafat.[Sursa foto: Facebook]

„Poate că nu e egală cu varianta iniţială, dar există, adică cine se vaccinează cel puţin probabil că va limita posibilitatea să aibă o îmbolnăvire gravă. Sfatul de a se vaccina rămâne sfatul numărul 1 pentru noi dacă vrem chiar să nu ajungem într-o fază nouă de un vârf nou, în următoarea perioadă”, a mai precizat Arafat.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în 20 iunie, au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, fiind înregistrat şi un deces. Este vorba despre o femeie de 72 de ani, care a decedat la Spitalul Judeţean Piteşti, în 18 iunie. Femeia nu călătorise în afara ţării.

Citeste si: Raed Arafat: „Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să...” Șeful DSU, precizări despre valul 4 al pandemiei de coronavirus

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.457 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 68 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si