Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă: „A apărut acest fake news acum!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a demontat, miercuri, un fake news apărut în spațiul public conform căruia a cerut prelungirea stării de alertă.

I.C., miercuri 01 iulie 2020 , 17:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„A apărut acest fake news acum! Nu s-a solicitat prelungirea stării de alertă prin proiectul HG. Au fost prevăzute unele modificări în conformitate cu decizia CNSU de acum două zile şi care a fost trimisă presei atunci! Mulţumesc!", a transmis, miercuri, Raed Arafat, pentru Antena 3.

Reacția șefului DSU a venit în contextul în care în spațiul public s-a vorbit miercuri despre o presupusă solicitare din partea lui Raed Arafat, în ședința de Guvern, de prelungire a stării de alertă.

Potrivit acestuia, în ședința de miercuri a Executivului s-a modificat o Hotărâre de Guvern în sensul introducerii de noi măsuri privind regulile de distanțare socială și protecție sanitară, în contextul epidemiei de coronavirus.

Noi reglementări de la 1 iulie

Guvernul României a stabilit noi norme pentru desfăşurarea activităţii fotbalistice din ţară, valabile de la 1 iulie. Astfel, vor fi permise organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului Sănătăţii.

Citeste si: Focar de coronavirus în Dâmbovița. Au intrat în contact cu zeci de persoane

Citeste si: Nelu Tătaru, avertismet îngrijorător: ”SE POATE MURI ȘI LA 30-35 DE ANI”

Citeste si: O asistentă de la Spitalul CFR din Timişoara, depistată cu COVID-19

În urma consultărilor avute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comisia Medicală a FRF a elaborat Protocolul pentru reluarea antrenamentelor, Protocolul pentru reluarea competiţiilor şi Protocolul pentru redeschiderea bazelor sportive şi reluarea antrenamentelor colective pentru copii şi juniori, acesta din urmă fiind cel mai recent demers iniţiat de FRF.

Virgil Musta: „Când lăsăm garda jos, atacă rău”

Medicul Virgil Musta a atras atenția privind focarele de coronavirus și numărul crescut de noi cazuri zilnice.

„Numărul este foarte mare și oscilează. Sunt zone cu foarte mulți pacienți si aceste zone sunt focare importante care, dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, e risc să se extindă și în alte părți ale țării.

Trebuie responsabilizați cei a căror activitate e posibil să producă îmbolnăvire. Unde nu se dorește respectarea regulilor trebuie identificate aceste activități, societăți și luate măsuri contra acestora.

Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău. Trebuie să fim responsabili și conștienți și solidari. Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur.

În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe. Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate”, a declarat Virgil Musta, la Digi24.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si