Arafat: „Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare”

Raed Arafat a făcut noi declarații despre noul val Coronavirus din România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă lansează un nou avertisment pentru români.

Author: Georgiana Balaban luni 10 ianuarie 2022 , 21:16

raed arafat despre valul cinci coronavirus

Raed Arafat a vorbit despre valul cinci coronavirus.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, pe lângă numărul mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în al cincilea val al pandemiei, problema este legată de faptul că personalul medical începe să se îmbolnăvească.

Citeste si: Mesajul transmis de Raed Arafat de Anul Nou: „Cu toţii ne uităm la anul nou cu speranţa şi cu dorinţa ca provocările prin care am trecut să nu se mai repete”

„Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare. Canada nu degeaba a chemat medicii pozitivi înapoi, la lucru, pentru că, atunci când ţi se îmbolnăvesc zece medici, asistenţi într-o secţie, secţia asta devine inoperabilă, adică nu mai ai oameni în ea.(...) Noi astăzi am avut în unele sectoare, câte cinci de aici, cinci de acolo, care au plecat în izolare”, a

afirmat Raed Arafat, luni seară, într-o emisiune la B1 Tv.

El a arătat că este vorba despre zone din partea medicală, partea de situaţii de urgenţă, dispecerate unde „stau oamenii împreună", iar în aceste condiţii a insistat pentru purtarea măştii de protecţie, subliniind că "riscăm, dacă se îmbolnăvesc între ei, să nu mai avem oameni în astfel de sisteme, de servicii care trebuie să asigure continuitate".

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat și noi excepții pentru carantinarea personalului navigant și a unor categorii de șoferi

Ce a transmis Raed Arafat

Arafat a afirmat că unele ramuri ale economiei pot fi "impactate" nu prin măsurile restrictive, ci din cauza numărului mare de angajaţi care ajung să fie izolaţi din cauza faptului că sunt contacţi ai unor persoane bolnave.

Citeste si: Dr. Raed Arafat, declarații despre noaptea de Revelion. Când se vor observa efectele petrecerilor?

El a susţinut că "e posibil" să apară dificultăţi "în continuarea activităţilor" în unele sectoare, inclusiv în cel sanitar.

raed arafat despre valul cinci coronavirus

Raed Arafat a făcut noi declarații despre Covid-19.

[Sursa foto: Facebook]

„Dacă creşte numărul foarte mult, presiunea va fi pe întregul sector: va fi pe medicii de familie, va fi pe ambulatoriu(...) toate astea e un risc să ajungă să fie colmatate la diferite momente”, a mai afirmat Raed Arafat.

Medicul a subliniat că „testul PCR rămâne cel sfânt, care poate să confirme o infecţie pe varianta Omicron", arătând că există teste antigen rapide fals negative. În acest context, medicul le-a recomandat celor care au simptome ale bolii să "stea acasă" până când fac un test PCR, pentru a evita să îi îmbolnăvească şi pe alţii.

Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Pique, etichetat din nou drept cel mai neglijent părinte! Fostul iubit al Shakirei l-a uitat pe fiul sau cel mic, Sasha, într-un magazin- radioimpuls.ro

Citeste si: Raed Arafat, noi dezvăluiri despre Omicron, certificatul verde și restricțiile de sărbători! "Este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate!"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si