Arafat: „Dacă începe să crească din nou incidenţa în Bucureşti, măsura poate fi inversată”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, dacă incidenţa cazurilor de COVID-19 va creşte din nou, măsura de redeschidere a unor activităţi în Bucureşti poate fi inversată.

Author: Georgiana Balaban vineri 22 ianuarie 2021 , 16:37

raed arafat măsuri de relaxare
Arafat vorbește despre măsurile de relaxare.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Arafat a precizat că  măsurile de protecţie rămân aceleaşi: masca, distanţarea şi mobilitatea cât mai redusă, indiferent dacă este vorba de vechea sau de noua tulpină a coronavirusului.

Arafat a declarat vineri, că reprezentanţii HoReCa trebuie să fie responsabilizaţi să respecte regulile după care se reia activitatea.

Ce a declarat Raed Arafat

raed arafat măsuri de relaxare
Raed Arafat - despre noile măsuri din 25 ianuarie 2021.[Sursa foto: google]


"Decizia în baza procedurii şi în baza hotărârii este de a relua unele activităţi, nici nu aş zice că ne relaxăm, nu e corect să spunem că ne relaxăm, e un cuvânt pe care îl folosim toţi, dar noi trebuie să înţelegem că se reiau unele activităţi. La restaurante în interior cu 30 la sută capacitate ceea ce înseamnă că HoReCa trebuie să arate acum şi să fie responsabilizată să respecte aceste reguli, 30 la sută, nu 50, nu 40, 30 la sută, una din trei mese. Cinematografele, teatrele cu 30 la sută, sălile de jocuri de noroc în interior cu 30 la sută până la orele 21. Rămân botezuri, nunţi interzise, astea nu se permit, nici nu intrăm în această discuţie. Numai de luat masa şi într-un număr limitat”, a afirmat şeful DSU.

Citeste si: Arafat anunță că se pot vaccina în etapa a doua și persoanele care nu se încadrează în criterii! Care este singura cerință

El a precizat că, dacă va fi o creştere a incidenţei în Bucureşti, atunci măsura poate fi inversată.

"Dacă se va observa că începe o creştere şi începe din nou să crească incidenţa în Bucureşti, această măsura poate fi inversată şi închis totul din nou. Comitetul, aşa cum astăzi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă, dacă vede că incidenţa creşte din nou”, a transmis Arafat.

El a menţionat că populaţia trebuie să respecte în continuare regulile privind portul măştii de protecţie, distanţarea şi mobilitatea cât mai redusă.

Citeste si: Arafat: În România nu vor fi discriminări față de cei care nu s-au vaccinat

"Important este ca populaţia să înţeleagă cât de importantă este respectarea regulilor. Şi cu tulpina nouă şi cu tulpina veche, măsurile de protecţie sunt la fel: masca, distanţare şi mobilitate cât mai redusă. Dacă respectăm aceste reguli, reuşim probabil să nu permitem tulpinei noi să se răspândească cum s-a răspândit în alte zone şi vedem impactul ei. Dacă se va întâmpla să vedem că situaţia nu mai este controlabilă cu aceste incidenţe care au fost stabilite anul trecut, clar că poate să se vină cu reguli, cu noi incidenţe, cu noi propuneri, să se discute la nivelul CNSU-ului, la nivelul Guvernului şi să facă obiectul unei modificări a hotărârii de Guvern dacă va fi necesar acest lucru”, a explicat Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, declarații despre noua tulpină a coronavirusului, apărută în România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si