Raed Arafat, noi restricții pentru români

În fiecare zi, numărul celor infectați cu noul coronavirus depășește 1000 de persoane. Șeful DSU, Raed Arafat, a dezvăluit ce urmează să se întâmple.

Catalina Popa, sâmbătă 01 august 2020 , 11:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pandemia de coronavirus a provocat daune severe în România. Zilele trecute, numărul persoanelor găsite infectate a sărit la 1.000. În această situație, Rad Arafat a anunțat noi restricții.

Noi restricții pentru români

”Aşteptăm să se publice HG care modifică Anexele 2 şi 3. Decizia asta se ia la nivelul CNSU. Ştiu că sunt unele judeţe care au dat astfel de decizii, dar în final asta este la CNSU. În momentul în care se publicată în MO se supune la vot propunerea care poate să fie modificată de către CNSU. Sunt discuţii, inclusiv pentru limitarea programului la anumite activităţi – terase cluburi, baruri, locuri unde se poate dansa. Nu se referă doar la litoral, ci la mai multe zone”, a declarat Raed Arafat, conform Digi24.

Citeste si: VIDEO| România se topește la propriu. A treia zi de caniculă și de cod roșu de epuizare termică, pe teritoriul țării

Secretarul de stat spune că nu doar din cauza nerespectării regulilor pe litoral a crescut numărul de îmbolnăviri. ”Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu

se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri”, a mai spus Arafat, care s-a refrit și la faptul că terasele se vor închide la ora 23.

Citeste si: Raed Arafat: „Creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului”

”Atunci vin măsurile care nu sunt extrem de incomode, pentru că ora 11 seara este o oră logică, dacă rămâne pe această linie.

Rămâne să vedem ce se va adopta. Este o oră după care poţi să spui că activităţile pot deveni mai intense, cu contact mai mare”, a explicat șeful DSU.

Arafat a spus că cele mai recente cercetări arată că persoanele fără simptome pot răspândi virusul.

Citeste si: Un nou județ impune măsuri de restricție pentru locuitori

”Sunt deja date care se dau, dr Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii.

Au luat-o că ei nu păţec nimic grav, pe lângă campaniile care îndemană să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a dzvăluit șeful DSU, conform sursei citate.

Experimentul care l-a șocat pe Raed Arafat

Digi24 a realizat un experiment în prezența lui Raed Arafat. S-au pus în situația unei persoane care poate întâmpina probleme legate de COVID-19 și trebuie să apeleze la DSP. A durat aproape jumătate de oră să aud o voce care îndemna să spună „Ziceți” din celălalt capăt.

„În mod normal, trebuie să răspundă. Și dacă nu răspund, trebuie să explice de ce nu răspund”, a declarat Raed Arafat.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele... Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele mai noi cotații!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19 Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
infoactual.ro
Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si