Raed Arafat: Termoscanarea nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte

Măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau la sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie, iar cei care nu fac acest lucru riscă o amendă. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu există nicio problemă de legalitate și că măsurarea temperaturii nu înseamnă că oamenilor li se iau datele sau „CNP-ul de pe frunte”, așa cum se arată în informații false distribuite pe rețelele sociale.

R.B., miercuri 20 mai 2020 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: MAE: Funcționară de la Consulatul României din Catania, concediată după ce și-a bătut joc de cererea de ajutor a sportivei Alina Crăciun

El a precizat că măsurarea temperaturii nu este eficientă în cazul persoanelor infectate, dar care nu au simptome.

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19, discutată după 1 iunie şi realizată eşantionat

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca”, a spus el.

Citeste si: Ultima oră! Decizia luată de soția lui Mihai Șora după ce a anunțat că sunt ”pozitivi”

Arafat a avertizat că societățile comerciale care nu măsoară temperatura la intrare riscă amendă.

Sursa: digi24.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si