VIDEO| O altă viață la mall. Care sunt măsurile de siguranță

Marile centre comerciale iau şi ele măsuri de siguranţă pentru redeschidere. Porţi cu termoscanere, covoare cu dezinfectant şi semne pentru distanţare sunt doar câteva dintre schimbările pe care le veţi vedea în mall-uri.

R.B., joi 14 mai 2020 , 19:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deocamdată se vor deschide doar magazinele cu acces stradal, iar pentru cei care rămân închişi, a venit totuşi o veste bună de la Guvern: şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie.

Măsuri de protecţie sanitară sunt luate încă de la intrarea în centrul comercial. Accesul clienţilor va fi limitat, astfel încât să fie doar un client la 10 metri pătraţi.

Citeste si: Cea mai mare parte a centrului vechi, din Bucureşti, devine pietonală în weekend începând cu 22 mai

Cand vor intra in mall oamenii vor fi verificati cu ajutorul unui termoscaner, iar daca temperatura este mai mare de 37 de grade atunci acestia nu vor putea intra in centrul comercial.

Tot la intrare sunt amplasate şi covoraşe îmbibate cu soluţie dezinfectantă. Mai departe, pe podea, sunt lipite - din doi în doi metri, semne care îi vor ajuta pe vizitatori să păstreze distanţa. De asemenea, şi scările rulante sunt însemnate astfel încăt între oameni să fie o diferenţă de 4 trepte. Şi cei care vor folosi liftul vor trebui să respecte nişte reguli.

Citeste si: Marcel Vela anunță salarii mărite pentru zeci de mii de polițiști

Distanţa de un metru şi jumătate între persoane trebuie păstrată şi atunci când ne aşezăm pe bancă. Pentru a face asta trebuie să respectăm indicatoarele lipite pe bancă şi să ne aşezăm în dreptul săgeţilor.

Zona de food court este complet shimbată. Dacă în mod obişnuit, oamenii stăteau în număr mare la mese, de acum vor avea voie maximum două persoane, dar mai e mult chiar si pana la o astfel de schimbare.

Citeste si: Decizie de ultim moment! Mașinile nu vor mai circula prin Centrul Bucureștiului în weekend-uri. Când se va implementa măsura și ce zone sunt vizate?

De altfel, restricţii sunt în toate zonele din mall. La toaletă, de pildă, nu vor avea voie să intre mai mult de 3 persoane în acelaşi timp.

Toate suprafeţele frecvent atinse sunt dezinfectate constant, iar pe holurile mall-ului circulă permanent un nebulizator care curăţă aerul. Pentru toate acestea, reprezentanţii centrului comercial au plătit peste trei sute de mii de euro. Deocamdată, însă, rămân deschise doar magazinele cu acces stradal, farmaciile, supermarketurile, curăţătoriile si magazinele de optică medicală.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si