Raed Arafat: Nu există nicio garanție că elevii se vor întoarce la școală după două săptămâni

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, la un post TV, că, după zece zile, se va face o evaluare a situației și o nouă analiză, înainte de a se decide dacă elevii se vor întoarce în bănci, la școală, după cele două săptămâni de vacanță.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 23 octombrie 2021 , 08:44

Șeful DSU a declarat vineri seara că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor decise de CNSU și care vor intra în vigoare de luni.

[Sursa foto: Facebook ]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat: Nu există nicio garanție

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.)

pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Raed Arafat vineri seara, la Digi24.

Citeste si: Sărbătoare mare azi pentru toți românii ortodocși. Este pomenit “fratele Domnului” Iisus Hristos

Șeful Departamentului Situațiilorde Urgență a explicat că a fost aleasă varianta vacanței de două săptămâni în locul școlii online pentru a nu exista „o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea” cursurilor la clasă. 

„S-a preferat soluţia asta compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea.

Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai declarat la Digi24 că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor decise de CNSU și care vor intra în vigoare de luni, potrivit Libertatea.ro. Începând de luni, 25 octombrie, toți elevii vor intra în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul educaţiei.

Citeste si: Este oficial. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat ordinul privind vacanța elevilor până în 8 noiembrie

Ministrul Educației: Vom vedea în funcție de evoluția epidemiologică 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține ca vacanța care începe de luni pentru toți elevii să fie nu mai mult de două săptămâni, ca să permită recuperarea prin modificarea structurii anului școlar, a declarat la Digi24 ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Preșcolarii și cei din învățământul primar aveau oricum vacanță o săptămână, așa că ei vor avea doar o săptămână în plus. Pentru ceilalți vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului școlar. E vacanța de iarnă, Școala Altfel, astfel încât să se păstreze structura examenelor naționale", a spus Cîmpeanu.

Citeste si: UPDATE| Noile restricţii care se aplică de luni, 25 octombrie 2021: Carantină de noapte pentru nevaccinați/Certificatul Verde devine OBLIGATORIU

"Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni", a precizat Sorin Cîmpeanu.

"Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic, vom vedea în funcție de evoluția epidemiologică", a adăugat el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si