Cseke Attila, despre restricţiile de luni: „Certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice. Evenimentele private, complet interzise.”

Ministrul interimar al Sănătății a făcut noi declarații. Cseke Attila a transmis că restricţiile care se au în vedere de luni presupun impunerea certificatului verde în aproape toate locurile, mai puţin la magazinele alimentare şi la farmacii.

Author: Georgiana Balaban vineri 22 octombrie 2021 , 09:25

cseke attila restricții de luni

Ministrul interimar al Sănătății - Cseke Attila.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform oficialilor, certificatul verde este obligatoriu de luni. Oamenii pot intra în instituțiile publice sau în companiile cu mai mulţi angajaţi, doar pe baza acestui document. Evenimentele private de orice fel vor fi interzise, nici măcar persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri.

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni pentru noi restricții anti-COVID

Politicianul a explica tunde se va impune certificatul verde începând de luni şi a afirmat: „În afară de magazinele alimentare, de farmacii(...) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi- pentru cei care sunt vizitatori”.

Citeste si: Țara europeană care intră în lockdown până la 15 noiembrie din cauza numărului mare de infectări

Ce a anunțat Cseke Attila

Ministrul a precizat că măsura se poate impune doar vizitatorilor, nu şi angajaţilor.

„Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a mai declarat ministrul.

Citeste si: Certificatul Covid, obligatoriu de azi în Italia

„Pe partea de evenimente private- nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a mai declarat ministrul.

cseke attila restricții de luni

Declarații făcute de Cseke Attila.

[Sursa foto: Facebook]

Restaurantele și cafenelele vor rămâne deschise doar persoanele vaccinate. „La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine.(...) aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a adăugat ministrul.
„Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi- au certificat verde. Cei care nu au acest certificat dar se duc/ se întorc de la un loc de muncă, dacă este o urgenţă medicală- cam acestea sunt excepţiile posibile”, a mai precizat ministrul.

Şedinţa CNSU pentru a se decide concret restricţiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00. La ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de luni toţi elevii intră două săptămâni în vacanţă şi vor fi impuse mai multe restricţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si