Rafalele de vânt puternic au măturat mai multe zone din țară. Pagube însemnate s-au înregistrat în Neamț și în Suceava. În Sinaia și în Postăvaru au fost oprite telecabinele, telescaunele și telegondolele care ar fi trebuit să îi ducă pe schiori în vârful muntelui. Pompierii din Piatra Neamț au intervenit în mai multe locații, după ce bucăți din acoperiș au căzut peste mașini.

Citește și: Cod galben de intensificări ale vântului și Cod portocaliu de vânt puternic și viscol

Mai multe zone din țară se află sub Cod galben și portocaliu de vânt puternic

Meteorologii au actualizat avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului, valabil până miercuri dimineață. La altitudini mai mari de 1.700 de metri este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic și viscol. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările emise anterior, fiind emis Cod galben privind intensificări ale vântului, valabile de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00.
”La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă”, au arătat meteorologii. 

Citește și: Pericol de inundație în mai multe localități din România. Pompierii militari au intervenit

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”În intervalul menţionat, local în sudul, centrul şi estul ţării vor fi  intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei de 75...85 km/h”, a adăugat ANM.

Codurile vizează județele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Citește și: VIDEO- Turist rănit grav pe tiroliana din Gura Humorului

Pericol de inundație în mai multe localități din România. Pompierii militari au intervenit

Pe fondul încălzirii temperaturii și al precipitațiilor abundente din ultima perioadă, începând din această dimineață, și pe parcursul zilei, mai multe formațiuni de gheață, de pe raurile Dornișoara, Tesna și Dorna, s-au pus în mișcare. Astfel, s-au creat două zone cu  pod de gheață  și aglomerare de ghețuri, una în apropiere de Podul Alunului (pe raza UAT Vatra Dornei), iar a doua la confluența râurilor Tesna cu Dorna (pe raza UAT Coșna). 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Cod galben de intensificări ale vântului și Cod portocaliu de vânt puternic și viscol


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si