În acest sens, Rafila s-a gândit la redeschiderea unor centre ambulatorii unde copiii cu simptome să fie primiţi şi văzuţi de medici. 

Alexandru Rafila a vorbit despre virozele respiratorii în acest sezon

”Este, într-adevăr, un număr mai mare de viroze respiratorii care afectează copiii, e un val de îmbolnăviri cu un virus care provoacă îmbolnăviri anual, se numeşte virusul sinciţial respirator, sunt foarte multe cazuri, în momentul de faţă, în Statele Unite, dar şi în unele ţări europene.

Ceea ce au, de foarte multe ori, copiii este o bronşiolită, deci o inflamaţie a bronhiilor care determină dificultăţi în respiraţie, în principiu, şi un sindrom febril.

Citește și: Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinarea împotriva variantei omicron a COVID-19: ”Nu e nimic obligatoriu”

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: IMAGINILE ANULUI: Ramona Gabor sare în brațele Irinei Columbeanu! Sora Monicăi a aterizat la București, iar nepoata a așteptat-o la aeroport!- wowbiz.ro

Nu este niciun fel de nenorocire, că nu sunt foarte multe cazuri grave, dar atunci când manifestările clinice sunt medii sau copilul se sufocă, vă daţi seama că toţi părinţii sunt alertaţi, se îndreaptă spre camerele de primiri urgenţe care sunt supraaglomerate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la România Tv. 

Rafila susține că mulți părinți se prezintă cu copiii la spital, deși nu este ceva grav

”Mă gândesc foarte serios şi am discutat deja ca să redeschidem centre ambulatorii, pentru copii de data aceasta, în care părinţii să poată să meargă şi să nu aştepte ore întregi pentru că unităţile de primiri urgenţe sunt foarte limitate”, a adăugat ministrul. 

Citește și: Pacienții aflați în stare critică pot fi vizitați zilnic de către familie. Rafila face precizări în noul proiect publicat

Ministrul Sănătății vrea ca aceste centre să fie deschise pe lângă spitale şi să primească pacienţi care nu sunt în stare gravă.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si