Medicul Alexandru Rafila vorbește despre organizarea alegerilor: „Procesul de votare nu este mai periculos decât orice activitate cotidiană”

Medicul Alexandru Rafila, candidat pentru un mandat în Camera Deputaţilor din partea PSD la alegerile din 6 decembrie, consideră că la nivelul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe care România îl înregistrează în prezent este posibilă organizarea alegerilor parlamentare, turul de scrutin neaducând ”riscuri suplimentare faţă de o activitate obişnuită”.

Author: Georgiana Balaban miercuri 28 octombrie 2020 , 07:55

rafila despre alegerile parlamentare
Cum se vor desfășura alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Dacă discutăm de datele de acum da, s-ar putea organiza alegerile, pentru că alegerile propriu zise, deci procesul de votare, nu este neapărat un proces care să ducă la riscuri suplimentare, să spunem, faţă de o activitate obişnuită, cotidiană, nu asta este problema.

Problema este în zona procesului electoral şi procesului post-electoral, când oamenii iniţial ar trebui să interacţioneze, ar trebi să discute problemele legate de programele de guvernare, de soluţiile pe care le au partidele pentru diversele zone sociale sau economice şi lucru ăsta sigur că intensifică contactele şi aşa mai departe”, a afirmat Alexandru Rafila, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

El a invocat adunările publice de după alegerile locale afirmând că, alături de campanie, acestea au ”un impact” asupra sănătăţii publice.

Alexandru Rafila- detalii despre alegerile parlamentare din data de 6 decembrie

”Avem şi elementul legat de semnificaţia alegerilor, pentru că alegerile sunt un mecanism democratic, care trebuie să determine, să încurajeze oamenii să participe la vot, or asta cred că este principala problemă, hotărârea cetăţenilor de a participa fără temeri, fără reţineri la procesul electoral”, a adăugat Rafila.

rafila despre alegerile parlamentare
Rafila vorbește despre organizarea alegerilor parlamentare.[Sursa foto: google]

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că România nu e pregătită să intre în campanie electorală în două săptămâni, în contextul creşterii zilnice a numărului de infectări cu noul coronavirus.

În 15 octombrie, Marcel Ciolacu a declarat că atributul organizării alegerilor revine Guvernului şi mai nou şi preşedintelui Klaus Iohannis care vrea acest scrutin pe 6 decembrie, pentru a avea un Parlament legitim.

Liderul PSD a adăugat că ”nu poţi să să discuţi despre un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot”.

Citeste si: Alexandru Rafila: ”În realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane pe zi”

Citeste si: Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si