VIDEO | S-au golit rafturile în supermarketurile în care nu este cerut certificatul verde

S-au golit rafturile în supermarketurile în care nu este cerut certificatul verde

(Sursa foto: Captură Stirile KANAL D)

Făina, zahărul și uleiul dispar rapid de la vânzare, în timp ce, la hypermarketuri, unde pot intra doar vaccinații sau cei trecuți pri boală, găsești de toate.

„E gol! Nu mai este niciun pachet de făină albă!”

„Ce ne trebuie? Zahăr, făină, ulei. Ce să mai găsim că nu mai găsim.”

Aceste imagini sunt filmate într-un supermakret de cartier. Mălaiul este pe cale de dispariție. La raft mai găsim doar câteva cutii cu lapte și câteva kilograme de zahăr. De ce?

O explicație, dar neoficială, încearcă una dintre angajatele magazinului.

Citeste si: Raioane din mai multe supermarketuri, închise de Protecția Consumatorilor

„Avem probleme de livrare, de-asta vedeți gol peste tot!”

Cererea mare din astfel de magazine se vede si la case, unde se formează cozi. Cei care sunt clienți fideli ai acestor magazine caută și ei explicații.

„Ori se termină prea repede, ori nu știu ce se întâmplă!

- Când ați fost și ați văzut că nu mai e?

- Acum, luni săptămâna asta!” 

Citeste si: VIDEO| Prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta

„La case e pustiu! Nu mai e faza aia, să stai la coadă!”

Într-un supermarket dintr-un centru comercial, unde accesul se foace doar pe baza certificatului verde, peisajul este total diferit.

Nu există aglomerație, iar rafturile sunt încărcate cu tot ce ai nevoie.

Potrivit estimărilor făcute de marii comercianți, traficul a scăzut cu aproximativ 30% în supermarketurile care sunt amplasate în centrele comerciale.

Citeste si: Restricții și la magazinele alimentare. Câte produse au voie acum românii să cumpere


Reporter

Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.

Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.

În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri