Cum absolut toate s-au scumpit, cei mai mulți caută să cumpere alimentele mai ieftine, fără să mai pună preț pe calitate.

„Ăsta e cel mai ieftin! 3 lei și 45 de bani!

Și luați din acesta la 3 lei?

Nu că ăsta e spărtură de orez!

Păi și mai luați orez astăzi?

Păi mai iau și eu un pachet!”

La fel drămuiește fiecare leu și această pensionară. Cei o mie de lei primiți pe lună o țin legată de mâini când vine vorba de cumpărături.

„De câte ori pe lună mâncați carne?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sincer, de două ori!”

Citeste si: PSD: Scumpiri de peste 95% la căldură după ce a fost respinsă propunerea de plafonare a prețurilor la energia termică

„S-au scumpit foarte rău, domniță, s-au foarte foarte rău! La pensiile pe care le avem noi, jumate nici mâncare, nici lumină!”

„Cât dădeați anul trecut pe aceleași produse, cât dați acum?

A, cred că dădeam înainte 200 de lei și acumd au 400 de lei pe aceleași produse!”

„Cu cât dați mai mult pe aceleași produse pe care le cumpărați și anul trecut?

Era la 21 de lei (n.r. kg de cârnați), acum e 27 de lei, deci 8 lei pe kg!”

Carnea, un lux nepermis

Carnea de porc costa 15 lei kilogramul anul trecut,  în timp ce astăzi cea mai ieftină e 19 lei. La fel și mezelurile, de la șuncă presată, până la salam, prețurile oscilau între 3 și 5 lei. Astăzi cel mai ieftin sortiment costă 5 lei.

„Mai țineți minte anul trecut cât costa un cârnat asemănător?

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

A, nu mai vorbiți de prețuri că prețurile s-au dublat, s-au triplat, de ce mă supărați, că plec și nu mai iau nimic la urmă!”

Din păcate, cei din industrie prevestesc încă o explozie de prețuri- o scumpire de până la 10% a coşului mediu în următoarea perioadă.  A crescut costul ingredientelor, al utilităţilor, transportului și al  procesului de producţie, iar toate acestea abia acum se vor resimți, iar în câteva luni, cei mai mulți dintre români vor porni o adevărată vânătoare de produse cât mai ieftine...

Ce spun analiștii economici

Analiștii economici spun că majorările salariale au fost înghițite de prețurile mari și practic, nimeni nu a simțit o bunăstare financiară.

„Practic creșterea salariilor din România a fost mâncată de inflație, ceea ce e foarte posibil să se întâmple și în 2022!”, a declarat Claudiu Vrînceanu, analist economic, pentru Știrile Kanal D.

VIDEO- Andreea Gurban- reporter Știrile Kanal D:

 

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, în septembrie, preţurile alimentelor erau mai mari cu 4,2% faţă de cele din septembrie 2020.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si