VIDEO | Prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta

Pentru că prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta, românii se orientează către produsele de o calitate medie. Cerere mare, deci și ofertă scumpă. Am făcut astăzi un experiment într-un supermarket să vedem ce produse aleg clienții. Realitatea de confimă, dar sumbru e că retailerii anunță un nou val de majorări cu până la 10 procente fix la produsele pe care cel mai des le punem pe masă.

Author: M.A. Reporter: Andreea Gurban luni 01 noiembrie 2021 , 16:48

Prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta

Prețurile alimentelor ating recorduri absolute de la o lună la alta

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cum absolut toate s-au scumpit, cei mai mulți caută să cumpere alimentele mai ieftine, fără să mai pună preț pe calitate.

„Ăsta e cel mai ieftin! 3 lei și 45 de bani!

Și luați din acesta la 3 lei?

Nu că ăsta e spărtură de orez!

Păi și mai luați orez astăzi?

Păi mai iau și eu un pachet!”

La fel drămuiește fiecare leu și această pensionară. Cei o mie de lei primiți pe lună o țin legată de mâini când vine vorba de cumpărături.

„De câte ori pe lună mâncați carne?

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

Sincer, de două ori!”

Citeste si: PSD: Scumpiri de peste 95% la căldură după ce a fost respinsă propunerea de plafonare a prețurilor la energia termică

„S-au scumpit foarte rău, domniță, s-au foarte foarte rău! La pensiile pe care le avem noi, jumate nici mâncare, nici lumină!”

„Cât dădeați anul trecut pe aceleași produse, cât dați acum?

A, cred că dădeam înainte 200 de lei și acumd au 400 de lei pe aceleași produse!”

„Cu cât dați mai mult pe aceleași produse pe care le cumpărați și anul trecut?

Era la 21 de lei (n.r. kg de cârnați), acum e 27 de lei, deci 8 lei pe kg!”

Carnea, un lux nepermis

Carnea de porc costa 15 lei kilogramul anul trecut,  în timp ce astăzi cea mai ieftină e 19 lei. La fel și mezelurile, de la șuncă presată, până la salam, prețurile oscilau între 3 și 5 lei. Astăzi cel mai ieftin sortiment costă 5 lei.

„Mai țineți minte anul trecut cât costa un cârnat asemănător?

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: Detalii șocante ies la iveală despre gestul de o cruzime ieșită din comun al lui Daniel Balaciu față de Dana Roba- radioimpuls.ro

A, nu mai vorbiți de prețuri că prețurile s-au dublat, s-au triplat, de ce mă supărați, că plec și nu mai iau nimic la urmă!”

Din păcate, cei din industrie prevestesc încă o explozie de prețuri- o scumpire de până la 10% a coşului mediu în următoarea perioadă.  A crescut costul ingredientelor, al utilităţilor, transportului și al  procesului de producţie, iar toate acestea abia acum se vor resimți, iar în câteva luni, cei mai mulți dintre români vor porni o adevărată vânătoare de produse cât mai ieftine...

Ce spun analiștii economici

Analiștii economici spun că majorările salariale au fost înghițite de prețurile mari și practic, nimeni nu a simțit o bunăstare financiară.

„Practic creșterea salariilor din România a fost mâncată de inflație, ceea ce e foarte posibil să se întâmple și în 2022!”, a declarat Claudiu Vrînceanu, analist economic, pentru Știrile Kanal D.

VIDEO- Andreea Gurban- reporter Știrile Kanal D:

 

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, în septembrie, preţurile alimentelor erau mai mari cu 4,2% faţă de cele din septembrie 2020.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si