Raluca s-a dus la ORL pentru ca o durea gatul! Ce s-a intamplat in cabinetul medicului i-a curmat viata tinerei de 17 ani
Actual

Raluca s-a dus la ORL pentru ca o durea gatul! Ce s-a intamplat in cabinetul medicului i-a curmat viata tinerei de 17 ani

A.S.
19 iun 2018

Carmen Braia, medic la Sectia ORL a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu, a fost condamnata definitiv pentru moartea unei paciente. A primit o pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa si interdictia de a-si mai desfasura profesia pentru o perioada de trei ani.

In plus, aceasta trebuie sa-i plateasca familiei pacientei moarte, în solidar cu spitalul, despagubiri de peste 400.000 €. În 2011, Raluca Tulic, 17 ani, a decedat la spitalul din Targu-Jiu, la doua zile dupa ce s-a internat cu diagnosticul de amigdalita. Fata a murit în urma unui soc anafilactic, la scurt timp dupa ce i s-a facut o injectie cu antibiotic, fara sa i se efectueze testul alergenic.

Ieri, tatal Ralucai a declarat pentru adevarul.ro: „Nu pot sa spun nimic de aceasta sentinta, pentru ca nu îmi da copilul înapoi. As fi fost multumit daca fata mea traia“.

Citeste si: A fost ingropata in urma cu 11 zile, dar a fost deshumata vineri, din cauza zgomotelor stranii care se auzeau de la mormantul ei! Cand au deschis sicriul, mama si sora ei s-au prabusit : "A fost ingropata de vie!"

Institutul de Medicina Legala ,,Mina Minovici' a transmis la Targu-Jiu rezultatul analizelor toxicologice ale adolescentei de 17 ani, Raluca Tulic, moarta la Spitalul din Targu-Jiu. Concluziile legistilor confirma suspiciunile parintilor: Raluca a decedat ca urmare a administrarii antibioticelor.

Initial, medicii legisti de la Targu-Jiu au sustinut ca rezultatul necropsiei a aratat faptul ca adolescenta internata in sectia ORL pentru scoaterea amigdalelor a murit ca urmare a unei pancretite hemoragice acute. Probele toxicologice, transmise Institutulului Mina Minovici arata, insa, ca adolescenta a murit dupa ce i s-a administrat antibioticul. A intrat, imediat, in soc anafilactic.

"Rezultatele de Institutului Medico-Legal in cazul Tulic au sosit la Serviciul de Medicina Legala si la Politia Judeteana. Urmeaza ca organele abilitate sa-si continue ancheta in cazul Tulic. Politia si procuratura, pe baza acestor examene vor contiuna ancheta pana la finalizarea ei', a declarat managerul Spitalului din Targu-Jiu, Vasile Stanculete.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook