Raluca Turcan, decizie de ultimă oră: vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi aceeași

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că Guvernul va egaliza treptat, vârsta de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani. Vârsta de pensionare a femeilor în acest moment este la 61 de ani, iar bărbații, la 65.

Author: Alina Raducu joi 03 iunie 2021 , 09:52

Raluca Turcan, decizie de ultimă oră: vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi aceeași
Raluca Turcan, decizie de ultimă oră: vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi aceeași[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raluca Turcan a menționat că doar în România și în Polonia vârsta de pensionare este diferită față de cea a bărbaților.

Raluca Turcan a precizat că actuala lege a pensiilor are un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, pentru can bărbații, cât și femeile, să iasă poată ieși la pensie la aceeași vârstă, aceasta fiind de 65 de ani.

Ministrul Muncii: „Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult”

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan, miercuri seară, la Digi 24.

Tot ea a mai spus că se merge spre „egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani”.

Citeste si: Maraton de vaccinare cu premii constând în autoturisme, televizoare smart sau frigidere. Unde se întâmplă asta

„Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a mai precizat Turcan.

Ministrul Muncii mai adaugă că, românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârșitul anului 2022, iar din 2023, vor avea posibilitatea să acceseze dosarul privat de pensie în format electronic, după ce procesul de digitalizare a sistemului se va finaliza.

Citeste si: Din ce a făcut Florian Tudor bani în Mexic. În anul 2000, cel supranumit Rechinul avea un magazin în Craiova


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si