Raluca Turcan: „Restricţiile nu vor fi ridicate. Eu mă voi vaccina, când îmi va veni rândul”

Raluca Turcan a afirmat că vaccinarea împotriva COVID, alături de respectarea măsurilor sanitare, este singura cale pentru ca viaţa tuturor să revină la normal. Ministrul Muncii a atras atenţia că trebuie să fim conştienţi că, în cazul în care 60-70% din populaţie nu se va imuniza, atunci nu putem spune că riscul a trecut, iar restricţiile nu vor fi ridicate. Ea a adăugat că se va vaccina, atunci când îi va veni rândul.

Author: Georgiana Balaban duminică 27 decembrie 2020 , 18:05

raluca turcan vaccinare coronavirus
Raluca Turcan despre vaccinarea coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Prima doză de vaccin împotriva COVID-19 a fost administrată asistentei medicale Mihaela Anghel care, acum 10 luni, prelua primul pacient confirmat din România. Campania de vaccinare începe, aşa cum este şi firesc, cu oamenii fără de care sănătatea noastră nu ar fi în siguranţă. Tot în prima etapă vor fi vaccinaţi angajaţii din centrele sociale, iar administratorii acestor centre vor face programarea rezidenţilor din centre pentru etapa a doua.

În cazul beneficiarilor se vor organiza echipe de vaccinare mobile care se vor deplasa pentru a administra vaccinul în locaţiile respective. Ieri, primele 10.000 de doze de vaccin au ajuns în ţară şi, săptămânal, vor veni în jur de 140.000 de doze. România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, iar numărul de vaccinuri este suficient pentru toţi cei care optează pentru imunizare”, a scris Raluca Turcan, duminică pe Facebook.

Citeste si: Raluca Turcan, declaraţie de ultim moment despre situaţia şcolară: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil”

Ea i-a rugat pe oameni să se gândească că în cazul în care în jur de 70 la sută din populaţie nu se va vaccina, atunci riscul nu a trecut şi ristricţiile nu vor fi ridicate.

Citeste si: Raluca Turcan: „Judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român”

Raluca Turcan- declarații de ultima oră

raluca turcan vaccinare coronavirus
Raluca Turcan - despre virusul COVID-19.[Sursa foto: google]


„Aş vrea să vă rog să vă gândiţi la următoarea chestiune, în afara acestor informaţii de organizare. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor sanitare, este calea sigură pentru ca viaţa noastră, a tuturor, să revină la normal. Dar trebuie să fim conştienţi de un lucru – dacă 60-70 la sută din populaţie nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut şi că restricţiile vor fi ridicate”, a completat Turcan.

Ministrul a mai
precizat că vaccinul este omologat de toate forurile medicale competente şi a fost testat pe mai bine de 40.000 de persoane.

„Vaccinul a fost testat pe mai bine de 40 de mii de oameni, înainte de a fi omologat de toate forurile medicale competente – Agenţia Europeană a Medicamentului şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Vaccinul a parcurs toate fazele de testare necesare şi a fost omologat atât de rapid pentru că au fost urgentate etapele birocratice, nu cele medicale.
Acest vaccin previne boala, previne infectarea cu SARS COV 2 sau limitează o formă severă a bolii. Coronavirusul acesta nenorocit este atât de imprevizibil şi evoluează atât de diferit de la o persoană la alta, iar acum poate fi prevenit. Pe cei care au încă îndoieli îi întreb – de ce să nu ne folosim de acest instrument care este vaccinul? Dacă toate testele clinice au fost făcute, dacă medicii de specialitate, medicii epidemiologi şi ceilalţi, îl fac, noi ceilalţi de ce nu l-am face? Avem în sfârşit o soluţie ca să ne reluăm vieţile aşa
cum le ştiam. Eu mă voi vaccina. Când îmi va veni rândul”,
a spus Turcan.

Ea a alăturat postării pe reţeaua de socializare şi link către site-ul platformei naţionale de informare privind vaccinarea împotriva COVID.

„Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19- Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro oferă toate informaţiile necesare pentru ca fiecare să ia decizia corectă”, a conchis Turcan.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic
spotmedia.ro
S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că... S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că ministrul Muncii și liderul PSD nu ştiu ce vorbesc
spotmedia.ro
Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt... Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt zeci de sortimente
b1.ro
Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au... Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au vaccinat cu ambele doze anti-Covid
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si