Ranitii de la Colectiv, dupa doi ani: E timpul sa ne trezim cu totii si sa incetam sa mai fim complici la ruina, inclusiv morala, a spitalelor noastre
Chitaristi, fotografi, arhitecti, jurnalisti, studenti au trait un calvar in seara zilei de 30 octombrie 2015, atunci cand in clubul bucurestean Colectiv a izbucnit un incendiu in timpul concertului formatiei Goodbye to Gravity. La doi ani de la tragedie, in urma careia au murit 65 de tineri si alte aproape 200 de persoane sufera inca, cativa dintre martorii acelei seri marturisesc pentru News.ro ca nu s-a schimbat nimic si inca se lupta cu ranile, operatiile, manusile compresive si demonii care-i bantuie. Un mesaj emotionant este transmis de o tanara care rememoreaza, cu lux de amanunte, cosmarul din spital

“Nu s-a schimbat absolut nimic sii nu vorbesc doar despre noi. Lumea isi aduce aminte in preajma zilei de 30 octombrie”
Liviu Popescu, basistul trupei Up to Eleven, se afla in Germania, la clinica din Halle, unde se recupereaza dupa a saptea operatie, a patra de corectie, unde i-au fost inlaturat bride. Nu a putut participa anul asta la Marsul Chitarelor si nu va ajunge nici la Festivalul 3010.
El a marturisit pentru News.ro ca dupa Colectiv “nu s-a schimbat nimic” si “poate ca suna pesimist, dar cred ca nu se va schimba nimic nici in viitor”.
Cei doi ani de dupa incendiul din clubul bucurestean Colectiv au trecut pentru artist “destul de repede”, fiind angrenat in diverse actiivitati, s-a intors la serviciu si si-a reluat activitatea muzicala. “Nu s-a schimbat absolut nimic, si nu vorbesc doar despre noi”, este convingerea lui Liviu, care afirma si ca “s-a uitat de Colectiv”. “Lumea isi aduce aminte in preajma zilei de 30 octombrie. Oamenii care nu au fost implicati direct nu sunt interesati, unii isi amintesc cu tristete, altii ne critica, altii sunt invidiosi ca am primit tratamente mai bune”, a spus Liviu Popescu.
Despre ceilalti prieteni care inca au nevoie de tratament, Liviu spune ca se afla in diverse stadii, unii de recorectare, altii de reconstructie, majoritate pentru probleme de mobilitate.
Liviu Popescu, care a fost ars pe 35% din suprafata corpului, insa fara cai aeriene afectate, vorbeste si despre faptul ca Ministerul Sanatatii i-a decontat patru dintre operatii. “Eu am reusit sa beneficiez de finantare pentru patru operatii.
Liviu a ales sa ramana sub supravegherea medicilor dupa fiecare interventie chirurgicala, la clinica din Halle, pentru a beneficia de o terapie adecvata. “O saptamana este sederea pentru operatie, dupa care o luna urmeaza recuperarea, aceasta a fost procedura in cazul meu”, a explicat chitaristul.





