Raportul care schimbă tot ce ştiam despre COVID-19

Trei cercetători din cadrul unui laborator de virologie din Wuhan, China, s-au îmbolnăvit cu simptome suficient de grave încât să meargă la spital, în noiembrie 2019, arată că Wall Street Journal, citând un raport al serviciilor de informaţii ale SUA, transmit Reuters, dpa şi EFE.

Author: Andreea Stoica luni 24 mai 2021 , 11:40

Originea COVID-19
Originea COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raportul, despre care nu s-a aflat până acum, ar putea alimenta apelurile la extinderea investigaţiilor asupra teoriei că noul coronavirus a "scăpat" dintr-un laborator chinezesc, cu toate că grupul de experţi ai OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) care au vizitat China la începutul acestui an au afirmat că această versiune este "extrem de improbabilă", menţionează dpa.

Informaţia vine în condiţiile în care OMS are prevăzută săptămâna aceasta o şedinţă la care ar urma să se discute despre următoarea etapă a anchetei privind originea noului coronavirus, conform Agerpres.

În ianuarie, în ultimele zile ale administraţiei preşedintelui Donald Trump, o "fişă informativă" a Departamentului de Stat a indicat că în toamna lui 2019 mai mulţi cercetători de la Institutul de virologie din Wuhan (WIV) au prezentat simptome corespunzătoare atât COVID-19 cât şi altor afecţiuni sezoniere comune.

Citeste si: A fost creat SARS-Cov-2 în laborator? Sursa probabilă a noului coronavirus, identificată

Ce prezintă documentul serviciilor de informaţii

Documentul serviciilor de informaţii prezintă mai detaliat numărul celor care s-au îmbolnăvit, momentul şi vizitele lor la spital.

Un oficial citat de Wall Street Journal a menţionat că aceste informaţii trebuie investigate mai în profunzime. De asemenea, alt oficial a spus notat că, deşi informaţiile sunt "precise", nu se explică de ce s-au îmbolnăvit respectivii cercetători.

Citeste si: Când va fi prezentat raportul anchetei OMS la Wuhan privind originea COVID-19?

Administraţia Trump a susţinut teoria că virusul a pornit dintr-un laborator din Wuhan, în timp ce administraţia noului preşedinte democrat Joe Biden a făcut apel la strângerea de dovezi suplimentare, înainte de a se trage concluzii privind originea virusului.

După vizita în Wuhan, echipa de cercetători din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu a ajuns la o concluzie definitivă în acest sens.

China a raportat primele cazuri de îmbolnăvire la sfârşitul lui 2019 şi a respins teoria că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si