Răsturnare de situație în cazul lui Liviu Dragnea. Decizia de ultimă oră luată de Tribunalul București

Liviu Dragnea face tot posibilul pentru a fi eliberat din închisoare prin anularea ultimei sale condamnări definitive.

A.M.S., miercuri 12 februarie 2020 , 10:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fostul lider PSD încearcă prin toate mijloacele pentru a pleca din celulă de la Rahova. Cu toate că miercuri trebuia să se prezinte în faţa judecătorilor, lucrurile au luat o turnură neaşteptată.

Liviu Dragnea ar fi trebuit să ajungă din nou în faţa judecătorilor astăzi pentru a cere să fie eliberat din puşcărie, fiind vorba de a patra cerere de eliberare. Cu toate acestea, inedit este faptul că niciunul dintre avocaţii aleşi de el nu a venit însă miercuri la proces, astfel că întreaga şedinţă a fost amânată pentru data de 18 februarie. Aceştia au invocat probleme medicale, iar fostul lider PSD spune că nu ar vrea să fie reprezentat de altcineva.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea vrea să scape de închisoare

Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea va fi analizată şi de judecătoarea care a protestat anul trecut faţă de schimbările aduse de PSD legilor Justiţiei. Fostul șef al PSD voia iniţial să-și încerce din nou norocul la Tribunalul București cu o contestație la executare. Dacă va fi acceptată, Liviu Dragnea va fi pus în libertate. Până la începutul anului și până în momentul de față a avut doar eșecuri în privința eliberării. Două contestații au fost respinse de magistrații de ÎCCJ.

Citeste si: Liviu Dragnea se plânge de condițiile din închisoare

Judecătoarea care trebuia să intre astăzi în sală și să judece contestația este magistratul care, în urmă cu doi ani de zile, a depus un memoriu din partea Asociației Forumului Judecătorilor din România, prin care se plângea de Liviu Dragnea și de anumite aspecte pe care le-ar fi făcut acesta când era la guvernare. Această judecătoare a făcut o cerere de abținere, care i-a fost respinsă. Apoi, cei doi avocați ai lui Dragnea au făcut o cerere de recuzare, iar această cerere a fost respinsă.

Liviu Dragnea

Apărarea lui Liviu Dragnea are misiunea de a îi explica judecătorului recuzat Maria Manuela Orzață de ce clientul lor ar trebui lăsat în libertate iar decizia de condamnare definitivă la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare anulată.

Citeste si: Irina Tănase, viitoarea soție a lui Liviu Dragnea, a suferit o intervenție chirurgicală extrem de riscantă

Concret, după respingerea cererii de recuzare făcută de avocații lui Liviu Dragnea deși magistratul Orzață încercase să se abțină dar colegiul de conducere al instanței a stabilit că nu este cazul, acum apărarea fostului șef al PSD trebuie să expună în fața acestui magistrat motivele pentru care ei consideră ca fiind nelegală decizia ICCJ care l-a aruncat pe clientul lor în spatele gratiilor, scrie capital.ro.

Citeste si: Iubita lui Liviu Dragnea s-a pozat în pădure în fustă scurtă şi cizme până la genunchi! Uite-o pe Irina Tănase rezemată de un copac!

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si