Razie de amploare în București: sute de amenzi pe legislația anti-COVID

Polițiștii din București au aplicat 375 de sancțiuni contravenționale în urma unei acțiuni ample de control în toate zonele Capitalei. Cele mai multe sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunile continuă joi, vineri și în weekend.

Author: Razvan Ilie joi 05 noiembrie 2020 , 10:46

Acțiuni de amploare a poliției în Capitală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Poliția Capitalei, cu sprijinul Jandarmeriei și Poliției Locale, a continuat acțiunile, în toate zonele Bucureștiului,  pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

.

Citeste si: Schimbare în Guvern. Președintele Iohannis a semnat numirea noului ministru

Au fost efectuate controale în piețe și târguri, complexuri comerciale, dar și magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase și restaurante. Pe parcursul zilei au fost legitimate peste 1.400 de persoane și au fost verificate peste 500 de obiective, informează un comunicat al Poliției. 

"S-au întâlnit, din nou, situații când la vederea polițiștilor au fost puse măștile, pentru ca imediat după ce au plecat din acel perimetru, au fost scoase", spun polițiștii din Capitală.

Citeste si: Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere. Mii de persoane au murit sub dărâmături VIDEO- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Al doilea ministru din Guvernul Orban infectat cu coronavirus

Controale în mijloacele de transport

O atenție deosebită a fost acordată transportului în comun, dar și în regim de taxi, fiind verificate, și în această zi,  peste 300 de mijloace de transport în comun, de suprafață, dar și garnituri de metrou.

În urma acestor controale au fost constatate și aplicate  375 de sancțiuni contravenționale.

Din acest total, mai mult de 330 de sancțiuni sunt pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Poliția Capitalei: La vederea polițiștilor au fost puse măștile, apoi scoase  

Pentru alte nereguli constatate, privind fie actele de comerț, sistemele de pază sau  pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Pe parcursul întregii zile au fost purtate discuții cu cetățenii și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice, a respectării regulilor de igienă.

Și pe parcursul zilei de duminică s-au întâlnit, din nou, situații când la vederea polițiștilor au fost puse măștile, pentru ca imediat după ce au plecat din acel perimetru, au fost scoase. Vă reamintim, sănătatea și viața dumneavoastră nu sunt cuantificabile.

"Astăzi, mâine, poimâine și în toate zilele ce vor urma, vom continua verificările, pentru binele tuturor. Suntem, rămânem la datorie și vom aplica legea în litera și spiritul ei", spun cei de la Poliția Capitalei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si