La finalul discuției de la Moscova, la o conferință de presă, Vladimir Putin a fost întrebat dacă intenționează să atace Ucraina. Acesta a evitat un răspuns clar, dar s-a exprimat la adresa NATO, declarând faptul că alianța este cea care se îndreaptă spre granițele Rusiei, nu invers.

Putin și-a menținut solicitarea ca NATO să nu se extindă în țările est-europene și să nu fie amplasat armament la granița dintre NATO și Rusia.

Emmanuel Macron susține faptul că ”mai este timp pentru a alege calea păstrării păcii și detensionării” și că ”nu e în interesul nimănui să avem o lipsă de stabilitate după criza pandemică, prin urmare trebuie să facem eforturi pentru dezescaladare.”

Citeste si: Liderii Rusiei și Chinei, declarație comună anti-SUA

Cristian Diaconescu a pus accentul pe tipul de relație pe care Franța îl are cu Rusia

„Pe domeniile fundamentale ale poziționării Federației Ruse, Vladimir Putin, deocamdată, public, nu arată că ar face concesii. Primirea lui Macron a fost una foarte călduroasă la Moscova și încrederea pe care cel puțin în declarațiile publice președintele rus a transmis-o în legătură cu conținutul acestui dialog este în egală măsură una interesantă. Înainte de vizită Macron a spus ca lumea să nu se aștepte la mari rezultate în urma acestui dialog, dar niciuna dintre temele de securitate foarte importante nu va lipsi de pe masa negocierilor.

(…)

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Pare, e o apreciere personală, un anume tip de înclinație a Federației Ruse ca în relația cu Franța, Macron are o relație ceva mai specială, adică personală, cu Putin, să transmită un fel de mesaj.

Dacă în primele iterații președintele rus a spus că discută cu America, Europa e subsidiară Americii din multe puncte de vedere, în acest moment discută cu președintele în exercițiu al Uniunii Europene, care are și campanie electorală. Țin de o zonă în care anumite flexibilități reciproce ar fi posibile. (…)

Citeste si: Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

,,Federația Rusă nu mai putea dialoga cu statele membre NATO decât la nivel diplomatic redus''

,,În schimbul de scrisori, în dialogul cu americanii, practic americanii au pus pe masă elemente care țin de acorduri privind controlul armamentelor convenționale și nucleare. Deci americanii nu au insistat pe chestiuni politice. Partea europeană însă, prin răspunsul NATO, a lăsat deschisă posibilitatea unui dialog cu Federația Rusă oarecum la un nivel mult mai ridicat decât a fost înainte. Să nu uităm că prin două decizii ale NATO, dacă nu mă înșel, Federația Rusă nu mai putea dialoga cu statele membre NATO decât la nivel diplomatic redus.

Practic acesta este primul dialog la nivel înalt în legătură cu europenii din zona Federației Ruse. Franța face parte din grupul Normandia. Grupul Normandia a emis o serie de proiecte în ceea ce privește Ucraina. Federația Rusă este înclinată să sprijine acele propuneri de înțelegeri.

Ucraina este însă extrem de nervoasă pe acele variante pentru că presupun să asigure Donbasului și Luhanskului un tip de autonomie aproape total, inclusiv pe politică externă. Practic, Moscova în acest moment discută și pachetul Ucrainean cu zona europeană care s-a implicat în discuțiile directe”, a declarat Cristian Diaconescu.

Citeste si: VIDEO| Vladimir Putin primeşte critici de la un general din armata rusă, care îl avertizează că ţara sa va deveni un fel de paria dacă va invada Ucraina

 

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

 

Sursa: Gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si