Recenzarea în teren nu mai începe azi, ci pe 31 mai 2022. Data a fost schimbată pentru a permite mai mult românilor să se autorecenzeze online

Recenzarea în teren nu mai începe azi, ci pe 31 mai 2022. Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare în cazul recensământului 2021. Astfel, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Author: Alexandra Bercea marți 17 mai 2022 , 00:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Recenzarea în teren nu mai începe azi, ci pe 31 mai 2022.  Decizia vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat recent de populaţie (peste 400.000

de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară).

Până la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare.

Azi trebuia să înceapă recenzarea în teren pentru recensământul de anul acesta

Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de autorecenzare, conform următorului calendar:

  • platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022.
    vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

 

Decizia, luată în cadrul şedinţei Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (12 mai 2022), survine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie – peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară.

Platforma de autorecenzare poate fi consultată la acest link. 

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Amintim că după ce finalizează și trimite chestionarul (apăsând butonul „finalizare” de la sfârșitul chestionarului), persoana primește, automat, de la sistem un mesaj care o anunță ca a fost recepționat chestionarul care intră în procesul de validare și că rezultatul validării va fi disponibil în 7 zile și poate fi consultat la adresa recensamantromania.ro apăsând butonul „verificarea autorecenzării„.

Citeste si: Recensământ 2022: Ce se întâmplă dacă nu completezi formularului?

INS validează datele și încarcă rezultatul validării în platforma de la adresa recensamantromania.ro.
După validare, pentru chestionarele validate din punct de vedere al corectitudinii și completitudinii se eliberează certificatul de confirmare (dovada autorecenzării). În caz contrar, pentru chestionarele nevalidate din punct de vedere al corectitudinii și completitudinii, când persoana va accesa platforma respectivă, va găsi un mesaj prin care i se va comunica faptul că nu a fost validat chestionarul și se consideră că autorecenzarea nu a fost efectuată. 

Recenzarea în teren va incepe pe 31 mai 2022, pentru a permite mai multor români să se autorecenzeze online

Din 31 mai, recenzorii vor realiza interviuri cu cei care nu s-au autorecenzat online până acum.

”Am propus preşedintelui Comisiei Centrale a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, domnului ministru Lucian Bode, o propunere de Hotărâre, dânsul a fost de acord cu această propunere de Hotărâre, şi într-un timp record, se poate şi în administraţia publică, ca în decurs de două ore să avem această Hotărâre din partea unui colectiv foarte larg. Avem Hotărârea care reglementează noul calendar şi prelungim perioada de autorecenzare în online, cu cele două modalităţi, până în data de 27 mai 2022, urmând ca în perioada 31 mai – 17 iulie 2022 să intrăm în teren numai acolo unde nu avem date culese”, a declarat Tudorel Andrei.

Citeste si: „Eu am lăsat totul în urmă și am plecat doar cu hainele mele!” Alex Ashraf a dat cărțile pe față! Ce a spus despre divorțul de Oana Zăvoranu, după ce bruneta l-a acuzat de infidelitate- kfetele.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Citeste si: Recensământ 2022. Ce amendă poți să primești dacă refuzi să completezi formularul de recensământ

În același timp, numărul mare de oameni care au intrat pe platformă, la începutul săptămânii, au făcut ca sistemul să nu mai funcționeze, iar oamenii au fost nevoiţi să stea la coadă în centrele de recenzare asistată.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si