Cod Recensământ 2022: Cum se poate face online verificarea pentru autorecenzare dacă nu ai primit e-mailul de confirmare. Doar așa poți primi o zi liberă

Cod Recensământ 2022: Iată se poate face online verificarea pentru autorecenzare dacă nu ai primit e-mailul de confirmare şi vrei să îţi iei o zi liberă!

Author: Andreea Stoica vineri 13 mai 2022 , 06:45

Cod Recensământ 2022: Verificare autorecenzare 2022

Cod Recensământ 2022: Verificare autorecenzare 2022

[Sursa foto: Octav Ganea / Inquam Photo]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cod Recensământ 2022: Verificare autorecenzare 2022. Pe site-ul INS puteți verifica dacă auto-recenzarea efectuată de o anumită persoană a fost realizată cu succes, sub forma unei dovezi de auto-recenzare.

În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a RPL a chestionarului de recensământ din cauza completării parțiale sau cu erori.

Citeste si: Recensământ 2022: Care este data limită până când se depun formularele?  

În cazul persoanelor salariate se acordă o singură zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat auto-recenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei (a copiilor minori, de exemplu) ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu completări și modificări prin Legea nr.

178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Cod Recensământ 2022: Verificare autorecenzare 2022

Codul pentru Recensământ 2022 poate fi generat pe https://dovrec.insse.ro/

În urma prezentării dovezii la angajatori, salariaţii vor putea primi o zi liberă. 

Cod Recensământ 2022: Verificare autorecenzare 2022

Cod Recensământ 2022: Verificare autorecenzare 2022

Recensământ 2022- completarea formularului de autorecenzare. Formularul a fost realizat astfel încât să nu aducă probleme celor care îl completează. S-a ținut cont de faptul că aceștia nu ar putea avea parte de o pregătire specială precum cea de care beneficiază recenzorii. 

Fiecare persoană va avea un formular propriu, special situației în care se află. Chestionarele vor fi particularizate pentru persoanele căsătorite sau necăsătorite, absolvenților de facultate sau de liceu, pe categorii de vârstă, angajaților sau pensionarior.  

Până când trebuie completat formularul de autorecenzare?

Potrivit calendarului de desfășurare al Recensământului 2022, prima etapă, cea de autorecenzare, se desfășoară de luni, 14 martie, până pe data de 15 mai. 

După ultima zi în care se poate completa formularul de autorecenzare urmează, de pe 16 mai până pe 17 iulie 2022, colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în baza tabelelor.

Citeste si: Platformă Recensământ 2022: Unde şi cum se completează chestionarul online?

Preşedintele INS, Tudorel Andrei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că procesele de la Recensământ sunt informatizate.

„Care sunt noutăţile mari ale acestui recensământ. În primul rând, eliminarea completă a hârtiei. Este vorba de o informatizare a tuturor proceselor de culegere, prelucrare şi diseminare. Inclusiv la diseminare Institutul îşi propune o metodă inovatoare, astfel încât fiecare utilizator să poată să-şi construiască propriile statistici, interacţionând cu mediul informatic disponibil pe site-ul instituţiei. Al doilea lucru: transparenţă totală în pregătirea, culegerea şi prelucrarea datelor statistice. Aici, lucrul foarte important este că prin cadrul legal s-a constituit un Consiliu de Comunicare şi Transparenţă, condus de preşedintele Academiei Române, domnul academician Ioan Aurel Pop. Din acest consiliu fac parte reprezentanţi ai partidelor parlamentare, mass-media, ONG, mediul de afaceri, rectorul ASE, rectorul Universităţii Bucureşti. O altă noutate este că recensământul populaţiei pune la dispoziţie chestionarul atât în limba română, engleză, dar şi în limbile minorităţilor naţionale. În total chestionarul este disponibil în 18 limbi”, a spus Tudorel Andrei.

Pașii care trebuie parcurși pentru autorecenzare

Pasul 1: formularul de pre-înregistrare, pe site-ul  www.recensământromânia.ro   în partea de sus a paginii există un buton portocaliu care se numește „PLATFORMĂ AUTORECENZARE”, care va deschide formularul de pre-înregistrare.

Apoi, potrivit explicațiilor, trebuie completate datele din formular. În prima secțiune se vor regăsi informații referitoare la capul gospodăriei (persoana de referință), în cea de-a doua parte locul de reședință obișnuită, în a treia secțiune membrii gospodăriei, iar în cea de-a patra secțiune locuințele secundare neocupate din gospodărie.

Citeste si: Recensământul populației 2022. Cum să completezi online formularul pentru a primi o zi liberă

Pasul 2: chestionarul de auto-recenzare. Se va deschide cu o copertă unde vor apărea toate informațiile necesare referitoare la procesul de auto-recenzare. Secțiunea pentru recenzarea locuinței va fi completată de capul gospodăriei (informațiile solicitate fac referire la: componenţa gospodăriei, lista membrilor gospodăriei, informaţii despre membrii gospodăriei, informaţii despre locuinţă). Secțiune de recenzare a persoanei va fi completată de capul gospodăriei, dar și de persoanele indicate în pre-înregistrare, iar apoi fiecare membru menționat va primi un chestionar. Pasul doi se termină cu o secțiue de finalizare unde sunt are loc o statistică a întrebărilor unde s-a răspuns și unde se va trimite chestionarul către baza de date. 

Pasul 3  presupune verificarea autorecenzării. După trimiterea chestionarului către baza de date a Recensământului se poate verifica dacă ați completat corect chestionarul accesând „VERIFICAREA AURORECENZĂRII” de pe site. În acest pas va fi nevoie de introducerea CNP-ului și va fi generată automat „DOVADA AUTORECENZĂRII”. 

În cazul în care chestionarul de recensământ nu a fost completat corect, veți primi un mesaj de eroare și va trebui să reluați procesul de auto-recenzare de la început.

Citeste si: Zi liberă Recensământ 2022: Cum se acordă şi cine beneficiază de liberul pentru autorecenzare?

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si