Întrebat marți, într-o conferință de presă, cât de mult îl îngrijorează faptul că săptămânal sunt descoperite noi rețele de obţinere falsă a certificatului de vaccinare și faptul că în cel mai recent caz, cel de la Petea, a reieșit că au fost implicați și medici DSP.

Citeste si: VIDEO- Studentă la Medicină, moartă la Spitalul de Urgență Galați. Mama tinerei: ”Vii la urgențe și ți se dau două diagnostice greșite”

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță

"Ne îngrijorează foarte mult şi nu doar că ne îngrijorează, ne şi mâhneşte această situaţie pentru că este absolut ruşinos din punctul meu de vedere pentru corpul medical, care participă la astfel de acţiuni frauduloase şi care încurajează astfel de acţiuni.

Chiar astăzi am avut o discuţie cu domnul ministru Lucian Bode legat de această temă şi pot să vă garantez că în momentul de faţă toate structurile abilitate sunt implicate atât în identificarea celor care au făcut şi fac astfel de practici, dar şi în derularea anchetelor pe mai departe astfel încât cei care au participat la astfel de activităţi să îşi primească pedeapsa cuvenită”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Recompense financiare celor ce se vaccinează. Așa speră președintele Ucrainei că va crește rata de vaccinare

Valeriu Gheorghiță a mărturisit că toleranța pentru astfel de fapte trebuie să fie zero. Acesta susține că pe lânga gravitatea situației există și problema legată de faptul că România este decredibilizată la nivel mondial, referindu-se atât la sistemul medical, cât și la efortul cadrelor medicale în cei doi ani de pandemie.

Vaccinarea în România, problemă de siguranță națională

„Trebuie să înţelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin hotărâre de Guvern, ci şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Deci, vaccinarea în România este o problemă de siguranţă naţională şi dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi, are o mare problemă.

Trebuie să înţelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi afectează grav credibilitatea României pe plan internaţional. Este de neacceptat acest lucru, mai ales când vine din partea unui cadru medical”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Testul PCR care indică tulpina COVID-19 și în ce stadiu este boala a fost creat la Iași


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si