Florin Cîţu a participat la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti şi a fost întrebat la plecare, de jurnalişti, ce ministere vor primi mai mulţi bani la rectificare.

"Voi avea o declaraţie de presă în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), în care voi prezenta toate detaliile rectificările bugetare, fără nimic de ascuns. Mâine va fi în şedinţă de Guvern, o ordonanţă de urgenţă care modifică ce este nevoie pentru a pune în aplicare această rectificare bugetară", a spus ministrul.

Florin Cîţu a fost întrebat de jurnalişti dacă ordonanţa va fi una pentru prorogarea termenului de majorare a pensiilor din legea existentă, dar ministrul a refuzat să răspundă.

Citeste si: Premierul Orban: Cine primește mai mulți bani la rectificarea bugetară

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ministrul de Finanţe a mai spus că la această rectificare mai mulţi bani se vor duce către sănătate şi investiţii.

Florin Cîţu, anunţ important privind rectificarea bugetară
Florin Cîţu, anunţ important privind rectificarea bugetară

Mesajul transmis de Ludovic Orban

Luni, Ludovic Orban anunţa că „rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni”, după ce „Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară”.

„Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport- sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale- aici este

vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii, pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului”, declara premierul, precizând că încă nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde bani la rectificarea bugetară.

Citeste si: Nelu Tătaru a cerut bani de la Guvern. „Sunt sume pe care încă le evaluăm pentru rectificare”

De asemenea, ministrul finanțelor declara în urmă cu cinci zile că România va evita recesiunea tehnică și că economia își va reveni până la finalul anului, iar acest lucru va duce la creștere economică în 2021.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si