„Carta neagră” a Guvernului PNL. „A scăpat total situația de sub control”

Social-democrații au prezentat, duminică după-amiază, „carta neagră” a Guvernării PNL, spunând că acest document va sta la baza moțiunii de cenzură pe care PSD vrea să o depună.

Alex Dumitrescu, duminică 09 august 2020 , 13:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul PNL a scăpat total situaţia de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei, planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret. Au eşuat în îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de români (...)”, a susţinut Robert Cazanciuc, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a spus că acestea sunt rezultatele unui guvern interesat doar de alegeri şi de „câştig rapid pentru clientela de partid”.

„Avem o ţară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate şi mai ales cu zero rezultate. E clar că România nu mai poate continua aşa. PSD nu va permite ca România să se prăbuşească sub povara incompetenţei şi a cleptocraţiei liberale. Am anunţat deja intenţia PSD de a depune moţiune de cenzură împotriva acestui guvern.

Astăzi facem primul pas şi prezentăm Cartea neagră a guvernării liberale, suma motivelor pentru care guvernul PNL trebuie să plece. Documentul elaborat de specialiştii PSD din departamentele partidului, parlamentari şi europarlamentari, va sta la baza moţiunii de cenzură. El prezintă cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei, ratate însă de guvernul Orban, precum şi măsurile, pe fiecare domeniu în parte, care ar fi trebuit luate pentru ca România să nu se afle astăzi în această situaţie gravă”, a afirmat Cazanciuc.

„Carta neagră”, ping pong între PNL și PSD

În 2018, perioadă în care social-democrații se aflau la guvernare, PNL, atunci în opoziție, a prezentat o „cartă neagră” asemănătoare celei de astăzi, în care prezenta erorile de guvernare ale PSD, spunând că „PSD dăunează grav românilor”.

„Cred ca niciunul dintre ministrii care au facut parte din Guvernele PSD, daca ar fi pus sa dea un extemporal cu elementele programului de guvernare din domeniul de activitate pe care il coordoneaza, nu ar fi in stare sa ia nici macar nota de trecere, pentru ca eu nu cred ca ministrii care au fost in functie sau premierii care au fost numiti de PSD au cunoscut acest program de guvernare. 

Acest program de guvernare contine in total asumate realizarea a 724 de masuri. Dupa un an de guvernare, din 724 de masuri asumate de Guvernul PSD-ALDE, nu au fost realizate, indeplinite complet, decat 33 de masuri. Chiar si din aceste 33 de masuri, unele sunt masuri mai degraba institutionale, nu sunt masuri care sa aduca corectii de fond sau rezolvari de fond pentru problemele cu care se confrunta diferitele domenii de activitate”, afirma Ludovic Orban, pe 23 ianuarie 2018.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si