Întâlnire de urgență la Cotroceni. Iohannis discută cu Orban și Cîțu despre banii românilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, de la ora 16:00, o ședință la Palatul Cotroceni privind rectificarea bugetară. La ședință vor participa premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Alex Dumitrescu, miercuri 12 august 2020 , 11:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă la finalul ședinței, a anunțat Administrația Prezidențială.

Premierul Ludovic Orban anunța luni că rectificarea bugetară va fi adoptată în decursul acestei săptămâni.

„Rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară.

Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport - sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale - aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii, pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului”, declara Orban la sediul PNL.

Cine primește mai mulți bani la rectificarea bugetară

El a adăugat că va fi o analiză foarte serioasă la fiecare obiectiv de investiții și la fiecare solicitare de creștere a bugetului, în contextul constrângerilor bugetare.

Premierul Ludovic Orban a precizat că vor fi alocate sume suplimentare în domeniul Sănătăţii, Educaţiei, Agriculturii, în acest ultim caz va fi o majorare a bugetului pentru plata despăgubirilor către fermierii afectaţi de secetă.

Citeste si: Ludovic Orban: „Vom prelungi starea de alertă”

„Cu siguranţă rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor va finaliza raportul privind starea economică şi bugetară, chiar astăzi împreună cu domnul ministru al Finanţelor o să mai purtăm discuţii cu miniştri, ordonatorii principali de credite, privitoare la rectificarea bugetară.

Din solicitările pe care le avem sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor în infrastructura de transport, sunt solicitări de la Ministerul Transporturilor, investiţiilor judeţene şi locale. Aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice”, a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si