Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului consideră că refugiata ucraineană care l-a acuzat de abuz sexual pe starețul mănăstirii Petrova, Agaton Oprișan, era „instabilă emoţional” iar reclamaţia femeii reprezintă „o intenţie de discreditare” a lăcaşului de cult.

O intenţie de discreditare a mănăstirii

Reclamaţia venită din partea unei persoane instabilă emoţional, care a stat doar două zile la mănăstire, din care în una preotul Agaton Oprişan a lipsit, fiind plecat în zona Aradului pentru a oferi consiliere duhovnicească refugiaţilor de acolo, credem că este o intenţie de discreditare a mănăstirii, care s-a implicat activ

în problema refugiaţilor, încurcând interesele materiale ale celor care încearcă să profite financiar de pe urma conflictului din Ucraina. Regretăm profund acest episod prin care facerea de bine şi implicarea permanentă a Mănăstirii Petrova, în loc să primească recunoştinţa persoanei ajutate, aşa precum se întâmplă din partea celor care sunt găzduiţi şi ajutaţi de la începutul conflictului, are parte de acest eveniment nedorit şi atât de jenant şi nepotrivit în chiar perioada Postului cel Mare ”, a precizat Episcopia Maramureşului într-un comunicat pe Facebook.

Episcopia a anunţat demararea unei anchete interne

„Persoana era foarte dezorientată şi instabilă emoţional datorită unor probleme de familie şi situaţiei războiului, lucru sesizat şi de un psiholog de naţionalitate ucraineană. Persoana reclamantă a părăsit mănăstirea fără explicaţie în cursul zilei de 15 aprilie, iar pe 16 aprilie a formulat o plângere la Poliţia Municipiului Sighet în care a menţionat că a fost agresată sexual de către un bărbat în vârstă de 55 de ani”, se mai precizează în comunicat.

Citeste si: O nouă lovitură pentru șoferii români. Sancțiunea intră în vigoare din 27 aprilie

Poliţia a confirmat luni că o refugiată ucraineană cazată temporar la o mănăstire din comuna Petrova a reclamat că a fost agresată sexual de un bărbat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani ”, a spus Ionela Cozma, purtătoare de cuvânt a IPJ Maramureş.

Citeste si: Raed Arafat are COVID-19: După un test rapid administrat de mine acasă, am ieşit COVID pozitiv

De asemenea, starețul acuzat neagă acuzațiile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si