Coroana este folosită doar pentru încoronări și a fost purtată ultima dată în anul 1953 de regina Elisabeta a II-a. Aceasta a fost realizată pentru încoronarea regelui Charles al II-lea în anul 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în anul 1649 după execuţia lui Charles I.

Citește și: Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea: „Mă simt recunoscătoare”

Această coroană este realizată din aur masiv care are încrustate pietre semipreţioase, mai ales rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, admirate de peste un milion de vizitatori în fiecare an. Fără a fi o replică exactă a coroanei medievale dispărute- despre care se ştie că ar fi aparţinut regelui Edward Confesorul (secolul al XI-lea)- are cele patru cruci, cele patru flori de crin şi două arcade.

Când va avea loc ceremonia de încoronarea regelui Charles al III-lea

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta Coroana imperială de stat pe care monarhii o poartă în mod tradițional când ies pe uşile Westminster Abbey. Creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea- tatăl Elisabetei a II-a- în 1937, această coroană de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citește și: Fotograful Reginei Elisabeta a II-a, dezvăluiri despre complexul fizic al monarhului. „Nu-i plăceau...”

Cântărind cu puţin peste un kilogram şi având o înălţime de 31,5 centimetri, această coroană impunătoare este încrustată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine.

Devenit rege odată cu moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, Charles, care a împlinit 74 de ani pe 14 noiembrie, va fi încoronat într-o ceremonie "îndreptată spre viitor", fiind înrădăcinată, în acelaşi timp,"

în lunga tradiţie şi fastul monarhiei", conform Palatului Buckingham. Potrivit presei britanice, încoronarea, marcată de o sărbătoare legală pe 8 mai, va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în prezenţa a 8.251 de invitaţi.

Citește și: Aceasta este prima universitate din România care începe cursurile online, din cauza facturilor la energie. Cursurile vor avea loc exclusiv online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si