Facturile uriașe la energie îngenunchează anul acesta mai multe instituții publice, printre care și diverse unități de învățământ.

O universitate din România a luat decizia de a trece în mediul online pentru desfășurarea cursurilor, pentru reducerea consumului de energie, dar și a costurilor.

Citește și: Un bărbat a fost nevoit să renunțe la mâncare pentru oxigen. Factura la curent l-a lăsat fără bani

Universitatea din România care a trecut cursurile în mediul online

O universitate din România  va trece cursurile în mediul online, începând cu finalul lunii noiembrie și până la jumătatea lunii martie.

Cele 12 facultăți ale Universității Craiova vor intra în sistem de predare online, începând cu data de 28 noiembrie, până pe data de 19 martie 2023.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Decizia a fost luată de membrii Senatului Universității, la propunerea facultăților. 

„Hotărârea de a intra în on-line a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile- predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice.

Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie- 23 decembrie şi 20 februarie- 19 martie, pentru ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS. De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS" , a
declarat, miercuri, pentru Agerpres, prorectorul Universităţii din Craiova pentru Programe de studii şi asigurarea calităţii, prof. univ. dr. Nicolae Dumitru.

Citește și: Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre riscul ca România să intre în recesiune economică

Decizia facultăţilor de a intra în online a avut în vedere valorificarea infrastructurii create în cei doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Covid-19.

„Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de on-line de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II. În primul rând pentru că ARACIS ne-a permis acest lucru şi, doi, pentru că avem şi capitolul ciclul de studii master la care într-adevăr sistemul de predare on-line a avut anumite facilităţi, dar în aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor. S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare on-line, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ on-line   şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea on-line pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern", a mai spus prorectorul Nicolae Dumitru.

Citește și: Regele Charles al III-lea, bonus de 600 de lire pentru angajații săi cu salarii mici, care nu își pot plăti facturile

Examenele se vor susține cu prezență fizică

Prorectorul Nicolae Dumitru a mai adăugat că evaluarea studenților se va face față în față. Motivul acestei decizii este faptul că sistemul online are multe dezavantaje, atunci când vine vorba de evaluarea cunoștințelor studenților.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Prorectorul a menționat că facturile la energie  au fost un alt motiv pentru care facultățile și-au dorit să intre în sistem online pe o perioadă determinată. 

Citește și: Prețurile la energie se schimbă de la 1 ianuarie 2023! Ce capcane pot apărea în facturile la curent și cât de greu ar putea fi pentru români să plătească o factură: "Măsura ar pute să fie neconstituțională" | EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si