„Regina criptomonedelor" din Bulgaria, dispărută fără urmă, a intrat în top 10 "most wanted" de la FBI

Ruja Ignatova, cunoscută și sub numele de „Cripto-Regina dispărută”, a intrat în top 10 cele mai căutate persoane de către FBI, informează BBC News. Bulgăroaica a dispărut fără urmă cu 500 de milioane de dolari spre o insulă din Grecia.

Author: Sorin Negru vineri 01 iulie 2022 , 21:29

ruga ignatova

Ruga Ignatova, singura femeie de pe lista celor mai căutate zece ale FBI. 

[Sursa foto: ruga ignatova]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ruga Ignatova, femeia de afaceri din Bulgaria aflată în spatele criptomonedei OneCoin, este căutată pentru presupusul său rol în conducerea unei escrocherii de miliarde de euro. 

Citeste si: Înşelăciune cu criptomonede: Trei persoane din Călărași sunt cercetate în acest dosar

Anchetatorii federali din SUA o acuză pe fugară că s-a folosit de o schemă Ponzi de fraudare pentru a lăsa fără 4 miliarde de dolari zeci de mii de victime care au sperat într-o investiție de succes (peste 3,7 miliarde de euro).

Ruja Ignatova, singura femeie din top 10 "most wanted" al FBI 

Ruga Ignatova a fost dată dispărută din 2017- când oficialii americani au semnat un mandat de arestare pentru ea, iar anchetatorii au început cerceteze în detaliu afacerile derulate de milionara din Bulgaria.

Ruga Ignatova este căutată pentru rolul său în conducerea OneCoin, o criptomonedă auto-creată care, începând cu anul 2014, oferea cumpărătorilor comision dacă vindeau moneda mai multor oameni.

ruja ignatova

Ruja Ignatova, cripto-regina dispărută 

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Trei motive pentru prabusirea pietei de criptomonede. Bitcoin a ajuns la minimum din ultimul an

Potrivit BBC, agenții FBI spun că OneCoin a fost lipsit de valoare și nu a fost niciodată protejat de tehnologia blockchain folosită de alte criptomonede.

Potrivit acuzațiilor făcute de procurorii federali, a fost vorba în esență despre o schemă de tip Ponzi deghizată în piața criptomonedelor.

Ruja Ignatova a fugit cu 500 de milioane de dolari

„Și-a pregătit schema perfect, valorificând speculațiile frenetice din primele zile ale criptomonedei”, a spus Damian Williams, top procurorul federal din Manhattan.

FBI-ul a introdus-o pe Ignatova în top 10 fugari și speră că publicul larg ar putea să ajute la depistarea femeii. O notificare a biroului publicată joi a oferit o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar conduce la arestarea doamnei Ignatova, care a fost acuzată în 2019 de opt capete de acuzare, inclusiv fraudă electronică și fraudă a valorilor mobiliare.

Ignatova este singura femeie de pe lista celor mai căutate zece ale FBI, potrivit BBC News.

Jamie Bartlett, a cărui investigație pe podcastul BBC a atras atenția la nivel mondial asupra poveștii lui Ignatova și asupra impactului financiar pe care l-a avut OneCoin asupra presupuselor sale victime, a declarat că anunțul FBI de joi a crescut șansele ca ea să fie prinsă.

„Aceasta este probabil cea mai importantă evoluție a cazului de când Ruja Ignatova a dispărut în octombrie 2017”, a spus el.

ruja ignatova

Cum a reușit Ruja Ignatova să fugă în Grecia cu 500 milioane dolari 

[Sursa foto: Twitter]

Femeia are acte false și-a schimbat înfățișarea

Bartlett, care investighează cazul de ani de zile, a spus că unul dintre motivele pentru care a fost atât de dificil de prins Ruja Ignatova este că aceasta a dispărut cu cel puțin 500 de milioane de dolari (peste 450 de milioane euro), ajutând-o să se ascundă de lege.

„De asemenea, credem că are acte de identitate false de înaltă calitate și și-a schimbat înfățișarea”, a adăugat el, ridicând și posibilitatea ca ea să nu mai fie în viață.

Ruja Ignatova a fost văzută ultima dată la bordul unui zbor din Bulgaria către Grecia în 2017 și a fost dispărută de atunci.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si