Regina Elisabeta a II-a își va cunoaște strănepoata. Întâlnirea vine cu ocazia Jubileului de Platină

Marea Britanie se pregătește de sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a. Cu această ocazie, regina își va cunoaște în sfârșit strănepoata, pe Lilibet.

Author: Alexandra Costea marți 31 mai 2022 , 19:52

Regina Elisabeta a II-a își va cunoaște strănepoata. Întâlnirea vine cu ocazia Jubileului de Platină

Regina Elisabeta a II-a își va cunoaște strănepoata. Întâlnirea vine cu ocazia Jubileului de Platină

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jubileu de Platină este o sărbătoare ce marchează 70 de ani de domnie.

Ceremoniile vor începe joi cu tradiționala paradă militară "Trooping the Colour", după care vor urma patru zile pline de evenimente, la care se estimează că vor participa aproximativ 15 milioane de britanici.

Domeniile private ale monarhului englez se vor deschide pentru public iar în fața Palatului Buckingham din Londra va avea loc un concert cu vedete de top.

Citeste si: Cum arată reședinta Prințului Charles din Valea Zălanului. Moștenitorul Coroanei Britanice este îndrăgostit de România

"Regina este acum cel mai longeviv monarh pe care l-am avut vreodată în Marea Britanie. În prezent, este cel mai longeviv șef de stat de pe planetă. Asta, în sine, este remarcabil.

Ea a condus cu adevărat Marea Britanie și, în mare măsură, Commonwealth-ul printr-o extraordinară călătorie(...)

Știi că nu te va dezamăgi. S-ar putea să nu fiți de acord cu poziția monarhiilor ereditare. S-ar putea să aveți probleme cu unii dintre strămoșii ei sau cu unele dintre rudele ei, dar ea este adevărata piesă de bază. Cu toţii știm asta", afirmă biograful Robert Hardman.

Regina Elisabeta o va cunoaște pe Lilibet, strănepoata sa

Cu ocazia sărbătoririi jubileului de platină, Regina Elisabeta a II-a își va cunoaște, în sfârșit, strănepoata. Este pentru prima dată când Lilibet, fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle, va ajunge în Marea Britanie.

Regina Elisabeta a II-a și-a alocat ziua de sâmbătă pentru a petrece mai mult timp alături de strănepoata sa, care în ziua aceea va împlini un an.

Citeste si: Câte proprietăți are Prințul Charles în România?

La recomandarea specialiștilor, regina Marii Britanii nu va putea fi prezentă la toate evenimentele din cadrul jubileului.

Cele mai multe dintre sarcini vor fi repartizate altor membri ai familiei regale, printre care prințul William şi soția sa, Kate. De la evenimentele oficiale vor lipsi ducii de Sussex, dar şi prințul Andrew. Experții regali sunt de părere că absența acestora este necesară pentru ca nu cumva mediatizarea lor excesivă să umbrească celebrarea reginei.

Citeste si: VIDEO- Regina Elisabeta a II-a a inaugurat linia de metrou care îi poartă numele


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si