Registrul Auto Român extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto

Registrul Auto Româna anunţă că, având în vedere situaţia specială existentă, în vederea limitării deplasărilor şi a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP şi a conducătorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioadă de 3 luni.

M.A., miercuri 18 martie 2020 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, este extinsă valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto.

”Pentru ca această suspendare să nu afecteze activitatea staţiilor ITP şi a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni. În consecinţă, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16.03.2020 îşi extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent”, a transmis, miercuri Registrul Auto Român.

Citeste si: Metrorex anunţă reducerea numărului de trenuri care vor circula pe toate magistralele

Potrivit sursei citate, nu vor fi emise noi certificate şi nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuându-se informatic.

”Nu este necesară contactarea RAR în vederea extinderii valabilităţii; în cazul apariţiei unor probleme legate de acest aspect se va contacta personalul RAR – Compartimentul Evaluare şi Instruire Personal prin mijloacele de contact prevăzute pe site-ul RAR www.rarom.ro, a mai transmis RAR.

Citeste si: VIDEO| Pedepse prea mici în România pentru cei care răspândesc bolile contagioase

După expirarea valabilităţii extinse, se va proceda la reatestare în conformitate cu procedurile existente.

Citeste si: 5 mituri despre coronavirus. Adevărat sau fals?


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si