Replici acide între Băsescu și Barna: „Nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător” / „O ajută pe doamna Firea”

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, marți seară, despre posibila existență a unui calcul în interiorul USR pentru a forța un contracandidat pentru Nicușor Dan, iar șansele acestuia de câștigare a Primăriei Capitalei să scadă.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 12 august 2020 , 08:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător al cursei pentru funcția de primar general, ca să poată țină în continuare partidul din funcția de președinte”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24.

Fostul președinte este de părere că președintele USR, Dan Barna, a forțat o contracandidatură împotriva lui Nicușor Dan, nefiind de acord să coopteze PMP în alianța cu PNL.

„Oamenii ăștia trebuie să-și pună în primul rând întrebarea: Care este soluția pe care ei au dat-o PMP-ului?, în condițiile în care n-au acceptat ca și PMP să intre în alianța de dreapta. Iar soluția pe care au dat-o ei a fost non-soluție. Ceva de genul „Nu ne pasă!”.

Eu știu cum au procedat, ca niște politicieni lipsiți de experiență. Ce să cred? Te aștepți la politicenii tineri, la generația tânără să aibă o analiză corectă, aprecieri corecte, să încerce să nu mintă.

Eu exprim o altă variantă. De fapt, a fost eliminat din alianță PMP-ul în ideea că va proceda ca orice partid parlamentar, adică își va face liste de candidați și la municipiu și la sectoare, ceea ce va diminua șansele lui Nicușor Dan să câștige alegerile.

Mă tem că a existat și un astfel de calcul. Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicușor Dan câștigător al cursei pentru funcția de primar general, ca să poată țină în continuare partidul din funcția de președinte (Dan Barna – n.red.).

Cred că a existat și un astfel de calcul”, a mai spus Băsescu.

Dan Barna: „O ajută pe doamna Firea, fără îndoială”

La rândul său, liderul USR se apără de acuzațiile lui Traian Băsescu spunând că prin candidatura acestuia, actualul primar general ar fi favorizat, pentru că Băsescu ar rupe voturi de la Nicușor Dan.

„Nici pe departe! Vreau să fiu foarte clar. Traian Băsescu reprezintă o parte, o bucată din istoria Bucureștiului, cu bune și rele. Reprezintă istoria. Viitorul pentru București, viitorul pentru noul București se numește Nicușor Dan”, spune liderul USR.

„O ajută pe doamna Firea, fără îndoială. Toți cei care nu îl susțin pe Nicușor Dan o susțin direct sau indirect pe Gabriela Firea”, a mai adăugat Dan Barna.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si